1 PTICA RADOSTI

(18 cm x 22 cm x 8 cm, porcelan, bela glazure, pozlata)

1
PTICA RADOSTI
PTICA RADOSTI PTICA RADOSTI PTICA RADOSTI

2 VRČEK ZELENEGA SRCA

(ø = 6 cm, v = 12 cm, 200 ml)

2
VRČEK ZELENEGA SRCA
VRČEK ZELENEGA SRCA
VRČEK ZELENEGA SRCA


V kulturi Slovencev se je vse do današnjih dni ohranilo veliko elementov kulturne dediščine, ki pričajo o staroselskih koreninah Slovenetov. Že iz časa predantike so sledi Slovenetov – tudi na območju občine Žalec.
Vrček za PIVO je oblikovan po energetskih skritih vibracijah oblik in numerologiji, kar naredi vsebino ZDRAVILNO. S preseganjem običajnega znanja dizajna ga uvrščamo v ENERGY in DEVIN DESIGN.
Ročaj je oblikovan tako, da ko pijemo v dvoje, se obliki ročajev prelijeta v obliko SRCA – ZLATO SRCE ZA ZELENO DOLINO ŽALCA. Sai Baba govori: »ZAČNI VSAKO DELO S SRCEM«.
Leta 1996 je bilo odprtje galerije OSKAR KOGOJ NATURE DESIGN v Savinovi hiši. Občina Žalec ponovno odpira stalno zbirko Oskar Kogoj Nature Design s posvetilom novega vrčka za pivo.
Na pobudo župana g. Janka Kosa in g. Matjaža Juterška iz Zavoda za kulturo, šport in turizem se vodi naprej tradicija zlate zelene doline Žalca.


3 LESENA RAZGLEDNICA – GOLOB MIRU

(15 cm x 10,5 cm, les, viseči mobile)


Zaživela je Rajska ptica v gibanju. Rajska ptica simbolizira božjo ptico miru, saj je že v zgodovini poznan golobček z oljčno vejico kot simbol miru.
Lesena razglednica se razstavi v Goloba miru, ki je kot dekoracija oziroma viseči mobile.

3
LESENA RAZGLEDNICA – GOLOB MIRU

4 NAKUPOVALNA TORBA OSKAR KOGOJ

(40 cm x 31 cm X 9 cm, netkan material)

4
VRČEK ZELENEGA SRCA
VRČEK ZELENEGA SRCA
VRČEK ZELENEGA SRCA


Nakupovalna torba ali nosilna vrečka iz netkanega materiala z dolgim ročajem.


5 SKODELICA RAMA

(ø = 9 cm, v = 6 cm, porcelan, pozlata)

5
SKODELICA RAMA

6 MALA MEDITACIJSKA SKODELICA S POTISKOM – PAR

(potisk na krožniku ali skodelici, ø = 5,8 cm, v = 7 cm, keramika)


Skodelica je oblikovana na podlagi simbolike starodavnih civilizacij. Ko se pri oprijemanju ročaja skodelice palec dotakne kazalca, namreč nezavestno sklenemo krog. Palec simbolizira Boga, kazalec pa človeka na Zemlji. Človek se mora na Zemlji spojiti z Bogom, da bi spoznal pet zemeljskih resnic, ki bi mu omogočile njegovo transcendenco v duhovnem razvoju: ljubezen, resnico, pravilno delovanje, mir in nenasilje.

6
MALA MEDITACIJSKA SKODELICA S POTISKOM – PAR

7 SKULPTURA KOZMIČNO SRCE

(ø = 19 cm, v = 10 cm, porcelan, pozlata)

7
SKULPTURA KOZMIČNO SRCE

Simbolno srce sestavljata dva lingama oziroma podoba dveh ovalnih oblik. Iz jajca vse izhaja in vanj se vse povrne; gre za ravnovesje človeka in Boga; obstajata zemljski del in božji del celote.
Kozmično jajce je prava oblika univerzuma, kozmičnega časa in enost kozmične kreacije. Srce pa je utelešenje božjega in človeškega.

Srce simbolno predstavlja 5 človeških teles ali ovojnic:
1. fizično telo, 2. energijsko telo, 3. mentalno telo, 4. intelektualno telo, 5. telo blaženosti ali BOG-a. Drugih pet elementov pa predstavlja 5 vrednot, h katerim mora stremeti človek. Te so:
1. resnica,
2. pravilno delovanje,
3. ljubezen,
4. mir,
5. nenasilje.
Srce je odraz božanskosti zavedanja samega sebe.
Večkrat rečemo: “Bog je v srcu, ljubezen je v srcu.”
“Poglej vase” ne pomeni opazovati fizično telo, temveč preko čutil tako kot v globoki meditaciji opazovati umetnost čiste ljubezni kozmične zavesti. Ko mati opisuje materinsko ljubezen, razlaga maestro, gre za ljubezen matere, ki ni popolnoma čista kozmična ljubezen, saj je ta pomešana s hrepenenjem matere po dobrobiti otroka in družine.
Celotno srce je simbolno posvečeno Sai Babi ob njegovi 82-letnici.
Ob praznovanju tega dogodka je po tej obliki skupina 409-ih povabljenih iz pokrajin nekdanje Jugoslavije dekorirala vhodna vrata svetišča ter svetišče samo iz svežega cvetja. Pri glavni dekoraciji simbolnega srčnega znaka združitve celega sveta s kozmično ljubeznijo Sai Babe je sodelovalo tudi 50 Slovencev pod vodstvom florista Klavdija Jakončiča.


8
RAJSKA PTICA PIA

8 SKULPTURA RAJSKA PTICA PIA

(33,5 cm x 33 cm x 8 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)


Rajska ptica PIA v letečem stanju je simbol raja, lepote, nesmrtnosti in v krščanstvu PREOBRAZBE – TRANSFORMACIJE iz ČRNEGA V BELO, iz TEME V SVETLOBO. Ptica je povezana s človekovim prapočelom in njegovo prazgodovino in je bila povezovalec med zemljo in nebom v človeški želji po poletu telesa in duha k človeški nesmrtnosti.
Človek je nekoč v ptici, raci ali labodu videl božansko bitje, saj obvladajo vodo, zemljo in zrak. Zato vsaka ptica predstavlja Rajsko ptico, simbol božanskega stvarstva z jasno vsebino. V telesu nosi zlato jajce, iz katerega se porodi duhovno in fizično telo. Ptice, ki jih je Oskar Kogoj oblikoval, imajo sorodno sporočilo, ki ga naša civilizacija ponovno previdno raziskuje.
PAV v letu se v osnovi mozaika pojavi v oglejski kulturi (l. 313 n. št.), kjer se nahajajo še drugi simboli, ki govorijo o transformaciji energij, informacij in končno o samorealizaciji PAVA kot rajskega človeka.
Pav je eden izmed najlepših ptičev na našem planetu, človeka je navdihoval že od nekdaj. Pav je sveta ptica, simbol čistosti, večnosti, predstavlja kozmični simbol – univerzum. Njegova barva prsi simbolizira hrepenenje po božanskem, bleščeče perje njegovega repa pa bogastvo duha, ki se dviga pri odkrivanju božanskih skrivnosti.
Že grška šola samospoznanja v skrivnem svetišču ELEVSIS blizu Aten obravnava reinkarnacijo človeka do spoja s samim seboj, s številom 1, z NESMRTNOSTJO BOŽJEGA RAJA. PAV je ptica RAJA, je OSVETLJENO SONCE.
Pav je v ezoteriki simbol celote, večne blaženosti DUŠE in videnja boga iz oči v oči v vseh religijah. Odprt in zaprt rep je kozmično širjenje duha, on vodi jahača do končne resnice. Resnica ali samorealizacija je premaganje neznanja, ki temelji na iskanju resnice. Resnica je KREACIJA samega sebe, je božja kreacija VEČNOSTI, je zveličanje v večnosti ali vstajenje od telesa, prehod v vodstvu rajske ptice PAVA.
Posvečena je vnukinji PII in vsem otrokom, ki so rojeni 23. 11. 2011.


9
LABOD NOEMI VNIHANJU – VISOK

9 LABOD NOEMI V NIHANJU – VISOK

(110 cm x 13 cm, keramika, raznovrstne glazure)


Labodja energija prikliče lepoto, milino, poetičnost in skladnost v naše življenje.
Mala plastika v podobi novorojenega laboda, je simbol nedolžnosti, neomadeževanosti, simbol bele Rajske ptice ... Ker združuje dva elementa, vodo in zrak, je razumljen v mnogih kulturah kot ptica življenja.
Podobno kot slovenski lipicanec, je tudi labod ob rojstvu črn oz. siv, kasneje pa postane bleščeče bel. Zato je tudi labod simbol preobrazbe.
Rojstvo človeka je kot simbol bisera, ki leži v bisernici na dnu morja. Biser predstavlja Boga, ki ga iščemo, zato je naše življenje igra resnice. Ko najdemo Boga v sebi, najdemo biser – “belo Rajsko ptico”.


10 PLASTIKA LABOD NOEMI

(11 cm x 15 cm x 4,5 cm, keramika, pozlata)

10
PLASTIKA LABOD NOEMI
PLASTIKA LABOD NOEMI PLASTIKA LABOD NOEMI PLASTIKA LABOD NOEMI


Posvečeno rojstvu Noemi ...
Mala plastika v podobi novorojenega laboda, je simbol nedolžnosti, neomadeževanosti, simbol bele Rajske ptice ...
Rojstvo človeka je kot simbol bisera, ki leži v bisernici na dnu morja. Biser predstavlja Boga, ki ga iščemo, zato je naše življenje igra resnice. Ko najdemo Boga v sebi, najdemo biser – “belo Rajsko ptico”.
Vsako rojstvo je sveto in ta bela ptica je posvečena vsem novorojenčkom na planetu, tudi naši Noemi z rojstnim dnem 2. 4. 2007.
Današnji božanski novorojenčki bodo zavladali zlatemu obdobju in spremenili bodo svet v ljubezen in čisto zlato!


11 PLASTIKA KOZMIČNI METULJ - VELIKI – simbol upanja in preobrazbe

(25 cm x 21 cm x 3,5 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)


11
KOZMIČNI METULJ
KOZMIČNI METULJ KOZMIČNI METULJ KOZMIČNI METULJ KOZMIČNI METULJ KOZMIČNI METULJ


Kolekcija metuljev je nastala kot večni simbol iz BHAGAVADGITE (tibetanski antični spisi) in tudi slovenetske kulturne dediščine: kot simbol lahkotnosti in nepostojnosti, simbol dveh metuljev – žene in moža. Je duhovnost združenja in hkrati preobrazbe, ki izvira iz jajca, saj to zadrži vso potencialnost bitja in iz njega vzbrsti duh, ki daje lepoto v krila metulja. Je mit nesmrtnosti BITJA in simbol dolgega življenja.
Metulj je simbol preobrazbe, saj naznanja novo, boljše življenje, ki se ga lahko veselijo vsi, ki bodo obrnili nov list v svojem življenju! Je znanilec pomladi – vsega novega, boljšega, lepšega! Indijanci imajo navado z metuljevim plesom zaznamovati rojstne dneve in druge življenjske prelomnice.

12
KOZMIČNI METULJ

12 PLASTIKA KOZMIČNI METULJ - MALI – simbol upanja in preobrazbe

(17 cm x 13,5 cm x 3 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)

Metulj je simbol z mnogimi pomeni. Ponazarja svobodo, nenavezanost, UPANJE na boljše, da nikoli več ne bo tako hudo, kot je bilo! Na njegovih krilih v nebo pošljemo želje, da bi se nam izpolnila srčna hrepenenja. Vemo, da se metulji »reinkarnirajo« iz gosenic, kar kaže na to, da se tudi fizični človek spreminja, saj je tudi sam duhoven in reinkarniran.
Oskar Kogoj je za rojstni dan 23. 11. 2007 B.S.S. Sai Babi oblikoval posebno obliko metulja iz svežih vrtnic. Kogojev metulj je krasil mandir (svetišče) Sai Babe v Puttapartiju v Indiji.
Ustvarjalnost in delo na sebi so človekova krila!


13
PLASTIKA SOVA ATHENE

13 PLASTIKA SOVA ATHENE

(13 cm x 7 cm x 6 cm, porcelan, pozlata)


Sova Athene je rod sov, ki pripadajo družini pravih sov. Posebnost sovic je, da so majhne in imajo rumene oči.
Simbol sove je za Slovence simbol knjige, znanja in modrosti. Sova je tudi simbol noči. Povezuje energijo in moč nezavednega, duhovno energijo človeka, meseca, moč vodne in rastlinske energije, ki je v vsakem človeku kot latentni izvir nesmrtnosti in kot iskra božanskega ognja.
Čuk je v slovenski kulturi znamenje za nastanek živalskega kraljestva. Zaradi svojega skovikanja ali čukanja dobi ime čuk. Čuk naznanja nekaj duhovnega, nekaj skritega in nekaj, kar je povezano s skrivnostjo in znanjem.
Želel bi, da bi se ta simbol, ki je tako intimno slovenski kot tudi svetovni, udejanil kot znak razvoja znanja in duha.


14 PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA – simbol sreče

(14 cm x 14 cm x 4 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)

14
PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA
PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA


Najbolj srečni ljudje hitro najdejo štiriperesno deteljico; oni imajo razvit vid in duhovnost.
Detelja je prav posebna oblika narave, ki v križni obliki združuje štiri osnovne elemente življenja – zemljo, zrak, vodo in ogenj. Vsak list detelje ima svoj pomen – UPANJE, VERO, LJUBEZEN IN SREČO! Detelja simbolizira tudi štiri letne čase, štiri strani neba, ...
Ko človek vidi takšno obliko in jo sprejme, sprejme vidno in nevidno lepoto v svoje srce ...
Štiriperesna deteljica v pladnju je združenje energij, ki jih oblika vibracijskega sonca OM izžareva v PRANSKO ENERGIJSKO POLJE, in v prostoru izžarevajo pozitivno vibracijo, zato vibracijski ENERGY DESIGN, ki je tudi kozmični RAZUM, in prepleta celotno VSEMIRJE ter ga osveščeni človek lahko uporabi ... Naravna oblika je božja molitev in vibracija.


15 ZAPESTNICA KOZMIČNO SRCE

(srebro, pozlata)

15
ZAPESTNICA KOZMIČNO SRCE


Simbolno srce sestavljata dva lingama oziroma podoba dveh ovalnih oblik. Iz jajca vse izhaja in vanj se vse povrne; gre za ravnovesje človeka in Boga; obstajata zemljski del in božji del celote.
Kozmično jajce je prava oblika univerzuma, kozmičnega časa in enost kozmične kreacije. Srce pa je utelešenje božjega in človeškega.
Srce simbolno predstavlja 5 človeških teles ali ovojnic:
1. fizično telo, 2. energijsko telo, 3. mentalno telo, 4. intelektualno telo, 5. telo blaženosti ali BOG-a. Drugih pet elementov pa predstavlja 5 vrednot, h katerim mora stremeti človek. Te so:

16
OBESEK KOZMIČNO SRCE

16 OBESEK KOZMIČNO SRCE

(2 cm x 2,5 cm, srebro, pozlata)

1. resnica,
2. pravilno delovanje,
3. ljubezen,
4. mir,
5. nenasilje.
Srce je odraz božanskosti zavedanja samega sebe.
Večkrat rečemo: “Bog je v srcu, ljubezen je v srcu.”
“Poglej vase” ne pomeni opazovati fizično telo, temveč preko čutil tako kot v globoki meditaciji opazovati umetnost čiste ljubezni kozmične zavesti. Ko mati opisuje materinsko ljubezen, razlaga maestro, gre za ljubezen matere, ki ni popolnoma čista kozmična ljubezen, saj je ta pomešana s hrepenenjem matere po dobrobiti otroka in družine.
Celotno srce je simbolno posvečeno Sai Babi ob njegovi 82-letnici.
Ob praznovanju tega dogodka je po tej obliki skupina 409-ih povabljenih iz pokrajin nekdanje Jugoslavije dekorirala vhodna vrata svetišča ter svetišče samo iz svežega cvetja. Pri glavni dekoraciji simbolnega srčnega znaka združitve celega sveta s kozmično ljubeznijo Sai Babe je sodelovalo tudi 50 Slovencev pod vodstvom florista Klavdija Jakončiča.


17 OGLEDALO KOZMIČNA KAPLJA

(126 cm x 76 cm x 4 cm, orehov les)

17
SKULPTURA KOZMIČNO OGLEDALO


V kapljici je kapljica in v kapljici je kapljica.
Oblika je energija, oblika je narava, narava je božje stvarstvo. Umetnost in pravo oblikovanje sta najprej izraz človekovega duševnega razpoloženja in temu ustreznega navdiha, ki mu ustvarjalec želi dati vidno zunanjo obliko, ki zapusti pričevanje o njem še naslednjim rodovom. Obenem je prava umetnost tudi odraz kulture in življenja določenega naroda ali civilizacije.
Raziskovanje skrivnosti človeka so tudi oblike oblik iz narave, iz njene energije pa izpovedi srca. Če srce ima MIR, se imenuje slovensko in sanskrtsko SAMA. V umetnosti lahko najdemo samega SEBE.
SEBSTVO JE SPOJ S KAPLJICO Z BOGOM!


18 SKULPTURA KOZMIČNA KAPLJA

(126 cm x 76 cm x 4 cm, orehov les)

18
KOZMIČNA KAPLJA - LESENA


V kapljici je kapljica in v kapljici je kapljica.
Oblika je energija, oblika je narava, narava je božje stvarstvo. Umetnost in pravo oblikovanje sta najprej izraz človekovega duševnega razpoloženja in temu ustreznega navdiha, ki mu ustvarjalec želi dati vidno zunanjo obliko, ki zapusti pričevanje o njem še naslednjim rodovom. Obenem je prava umetnost tudi odraz kulture in življenja določenega naroda ali civilizacije.
Raziskovanje skrivnosti človeka so tudi oblike oblik iz narave, iz njene energije pa izpovedi srca. Če ima srce MIR, se imenuje slovensko in sanskrtsko SAMA. V umetnosti lahko najdemo samega SEBE.
SEBSTVO JE SPOJ S KAPLJICO Z BOGOM!


19
PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA – SIMBOL SREČE

19 SKULPTURA DETELJA

(ø = 47 cm, v = 6 cm, orehov les)


Najbolj srečni ljudje hitro najdejo štiriperesno deteljico; oni imajo razvit vid in duhovnost.
Detelja je prav posebna oblika narave, ki v križni obliki združuje štiri osnovne elemente življenja -zemljo, zrak, vodo in ogenj. Vsak list detelje ima svoj pomen - UPANJE, VERO, LJUBEZEN IN SREČO! Detelja simbolizira tudi štiri letne čase, štiri strani neba, ...
Ko človek vidi takšno obliko in jo sprejme, sprejme vidno in nevidno lepoto v svoje srce ...
Štiriperesna deteljica v pladnju je združenje energij, ki jih oblika vibracijskega sonca OM izžareva v PRANSKO ENERGIJSKO POLJE, ki v prostoru izžarevajo pozitivno vibracijo, zato vibracijski ENERGY DESIGN, ki je tudi kozmični RAZUM, ki prepleta celotno VSEMIRJE in ga osveščeni človek lahko uporabi ...
Naravna oblika je božja molitev in vibracija.


20 PALICA MODROSTI

(v = 100 cm, orehov les)

20
PALICA MODROSTI


Na Devinski pečini sem ob sprehajanju in študiranju narave našel korenino ruja, grmovja, ki v jeseni z rdečimi listi krasi pokrajine Krasa. Ta korenina je bila povod za kreacijo te starostne palice … DEVIN pomeni BOG, je ena najstarejših predkrščanskih energetskih točk; zdravilnih vibracij. Devinska pečina vsebuje tudi v notranjosti vodo in je bila zato pri starih Venetih svetišče, kjer so spomladi ob solsticiju darovali morju BELEGA KONJA, simbol BOGA.
Energetska skrivnost palice je srce. Srce je odraz božanskosti zavedanja samega sebe. Večkrat rečemo: »Bog je v srcu, ljubezen je v srcu.« Pogledati vase ne pomeni opazovati fizično telo, temveč preko čutil tako kot v globoki meditaciji opazovati umetnost čiste ljubezni kozmične zavesti.
Palica modrosti ob moji 70-letnici. Palica je posvečena vsem mojim dekletom v družini.


21
KOZMIČNI KRIŽ

21 KOZMIČNI KRIŽ

(12 cm x 12 cm, orehov ali hrastov les)


Od leta 1918 do danes se na planetu Zemlja pojavljajo najrazličnejši znaki v žitnih poljih; znaki vseh znanih civilizacij. V Pečarovcih so se pojavljale oblike v KROGIH, v Murski Soboti KROG IN PIKA = BOG … Take oblike so se pojavljale že pred tem časom, a danes je največja koncentracija. Ena najbolj znamenitih oblik je »LA SINDONE DEI GROP CIRCLE«, ki se je pojavila 30. junija 2010 v Wickham Greenu in ki predstavlja podobo JEZUSA KRISTUSA. To je dokaz, da je avatarska energija prisotna na Zemlji in naj bi opozarjala človeštvo, da trenutno ni na poti resnice, dobrote in lepote.
Iz raziskav teh oblik, ki tudi dejansko spreminjajo vibracijo Zemlje k zlatemu obdobju, je ravno tako pričujoči KOZMIČNI KRIŽ v obliki kocke. Z METAFIZIKO lahko razumemo te fenomene oblik in naravnega oblikovanja.
Križ je izdelan iz slovenskega hrasta, starega 2000 let.


22 STEKLENA SLIKA »ZLATI LIPICANEC«

(65,5 cm x 54 cm, steklo)

22
STEKLENA SLIKA »ZLATI LIPICANEC«
STEKLENA SLIKA »ZLATI LIPICANEC«


Lipicanec je duhovni, baletni konj, odlikuje pa ga tudi moč, ki jo ima ta “konj Slovencev”.
Lipicanec – lipicanski konj je avtohtona pasma vročekrvnih konj, ki so najstarejši na svetu. Naši predniki so ga razvili s križanjem kraške avtohtone domače kobile s plemenitimi arabskimi in španskimi žrebci.

BELI KONJ je simbol vseh simbolov in je hkrati za Slovence, evropsko ter svetovno kulturno dediščino še živ primer duhovnosti in odlične živalske moči človeka.
Lipicanskega konja povezujemo z razvojem človeka – od živalske nature do božanskega spoznanja; od ČRNE barve do božanske BELE.
Lipicanec se skoti črne barve in kasneje postane bel. Taka transformacija pomeni preobrazbo človeške, živalske nature v božanskost spoznanja kozmičnih človeških vrednot.
Naši predniki so verjeli, da je beli konj Bog sam ...
Naučili so ga, da v naravni drži stoji na dveh nogah in lovi ravnotežje na dvignjeni tretji nogi, kar bi pomenilo Očeta, Sina in Sv. Duha, TRIGLAV, TRIBOŽJAT. Prav zato je LIPICANEC duhovni konj, uvrščamo pa ga tudi med delovne konje.
V krščanstvu najdemo na celotnem slovenskem narodnostnem prostoru Srednje Evrope mnogo prafar, posvečenih Sv. Juriju na BELEM KONJU (znak zgodnjega krščanstva).
Sv. Jurij premaga zmaja na belem konju, kar pomeni, da mora človek v življenju premagati svoj EGO, postati mora Bog v božjem stvarstvu enosti kozmične zavesti.
Nadvojvoda Karel, vladar notranje Avstrije (Karantanije) je leta 1580 v Lipici na Krasu ustanovil kobilarno. Med najdragocenejšimi konji, ki jih je pripeljal, je bil andaluzijski žrebec Pluta.
Osnovna pasma konjev je domači starodavni beli konj, ki je bil vztrajen, močan in je imel visok korak. Tega so nato križali s španskim in arabskim, zlasti iberskim konjem, pa tudi napolitancem ter polesincem.
Kobilarna je dosegla vrhunec razvoja za časa vladanja cesarja Karla VI. in hčere cesarice Marije Terezije. Na Dunaju je delovala znamenita španska jahalna šola, ustanovljena 1572. leta, ko se prvič pojavi lipicanec. Lipicanec postane plemiški in vojaški konj.
Lipicanec je neopisljiv – ko se pojavi, začara s svojo lepoto, inteligenco, svojo svobodo ter daje vtis Božanskega konja. Naši predniki so hoteli prav to sporočiti našim potomcem. Zatorej ta konj nosi globlje sporočilo, ki lahko pomaga človeku k razvoju in spoznanju samega sebe; spoznati dobroto in lepoto v duhovnosti človeka, ki je UNIVERZUM. Lipicanec domuje v LIPICI. Njegovo ime izhaja iz prastarega simbola slovenstva – LIPE. Ta je tudi sinonim LEPEGA, BELEGA.


23
GRAFIKA LIPICANEC V OBLEKI

23 GRAFIKA »LIPICANEC V OBLEKI«

(46 cm x 36 cm, leseni globoki okvir s steklom)


V sodelovanju s priznanim italijanskim slikarjem Sergiem Pausigom je Kogojev Lipicanec pridobil na lepoti, plemenitosti in vrednoti.
Predstavljamo vam dve novi grafiki, na katerih je umetnik in slikar Sergio Pausig oplemenitil podobo Kogojevega Lipicanca.

Klasicizem, v čistih belinah, ki ga Kogoj vnaša v svoje bizantinske zlatnine, je sprostitev. Pausig opravi ostalo ... Njegove slike so popolne, ne samo mesenih rastlin, tudi sanjskih živali, ki se v tej vegetaciji utapljajo. Na Kogojeve beline so položene, kot nežna prevleka, ena nad drugo, mladeniško čustvo pastelnih barv.


24
KOZMIČNA JAJCE - STEKLENO

24 SKULPTURA KOZMIČNO JAJCE

(ø = 33 cm, v = 11 cm)


Je simbol večnosti, kreacije in božanstva. Je najpopolnejša oblika na Zemlji in hkrati praoblika AUM, VIBRACIJA, primordialna energija: Nature, Energy in Devin Design.
Je ON, VANJ se stekajo vse oblike in iz NJEGA se porajajo procesi kreacije in je nesmrten! Da bi to dokazal, je SAI BABA iz svojega telesa porodil to božansko obliko in dokazal skrivnost vsega stvarstva!
Avtor je bil z ženo Tatjano prisoten takemu porodu, ki se imenuje LINGODBHAWA, čudežu čudežev, dne 15. 2. 1999 ob 6.21 zjutraj v Puttaparthiju v Indiji. »Jaz sem v Očetu in Oče je v meni. Jaz sem v Vas in Vi ste v meni,« je dejal Jezus Kristus.
Pri starih Slovencih pa je bil rek: »V Rajski ptici je jajce in v jajcu je Rajska ptica, ki je BOŽANSKO BITJE, in to je JAZ!«


25
SVEČA SRCE

25 ENERGETSKA SVEČA »ZLATO SRCE«

(11 cm x 7,5 cm x 4,5 cm, naravni čebelji vosek, plavajoča sveča)


Energetska sveča »ZLATO SRCE« je sodobno oblikovana, sestavljena iz dveh oblik: »LINGAMA« ali kozmičnega jajca, ki sta postavljeni drugo proti drugemu, da tvorita obliko srca. Leva oblika predstavlja simbol človeškega srca, desna oblika pa simbol božjega srca ali srca Jezusa Kristusa. Ti dve simbolni obliki se morata iz dvojine združiti v ENOST; ko človek doseže to ENOST (1), doseže Boga, ki ga imenujemo tudi ljubezen. Simbolika je poučna in je razodetje človeške skrivnosti.
Osnova za izdelavo energetske sveče »ZLATO SRCE« so eterična olja, ki se nahajajo v čebeljem vosku, in drugi minerali, ki jih čebela zbira od cvetlice do cvetlice za nas. Družina PERGER je za svečo »ZLATO SRCE« po naravni destilaciji naredila eterično olje – medeni parfum, ki je edinstven v svetu. Za liter medenega parfuma so potrebovali kar 800 kg prvovrstnega slovenskega medu.
Kranjska čebela je znamenita APIS MELIFICA CARNICA. Znamenita je zato, ker zbira čebelji prah na mediteranskem in kontinentalnem geografskem prostoru od Alp do Jadrana, ki je izjemen po eteričnih oljih in zdravilnih sestavinah. Energetska sveča »ZLATO SRCE« je izdelana iz naravnega čebeljega voska prav teh čebel, ki s to posebno obliko lahko plava na vodi in vibrira v vaš bivalni prostor in s to vibracijo oddaja eterična olja, ki so v naravnem vosku. Uporaba energetske sveče je znanje o čiščenju prostora za boljše počutje človeka, ki želi duhovno dvigniti svoje telo in svojo dušo k božanskemu spoznanju skozi meditacijo do popolne sreče.
Z zlatim srcem se odpira novo »ZLATO OBDOBJE« na planetu Zemlja, ki bo na vseh področjih rodilo temeljno novost, temeljno novo renesanso in umetnost, zdravo življenje ...
Zlato obdobje je na pragu novih spoznanj, nove zlate civilizacije s simbolom ... ZLATO SRCE
Lectarstvo je zelo redka ohranjena umetnostna obrt, ki se posveča tudi svečarstvu. Energetska sveča »ZLATO SRCE« je bila izdelana v delavnicah edinega evropskega medičarja in svečarja s tradicijo iz leta 1757, tradicijo družine PERGER iz Slovenj Gradca.
Kdor ne ljubi ljubezni, potuje s težavo.


26 ENERGETSKA SVEČA ZA MIR – TRIGLAV

(8 cm x 3 cm, naravni čebelji vosek)

26
SVEČA TRIGLAV


Energetska sveča za mir – Triglav je sodobno oblikovana v obliki treh krogel, ki predstavljajo celoto troedinega boga, Triglava. Že naši predniki so poznali božanstva, kot so: Tribožjat, Trimožjat, Tribog Triglav, oče, sin in sveti duh. Osnova so eterična olja, ki se nahajajo v čebeljem vosku, in drugi minerali, ki jih čebela zbira od cvetlice do cvetlice za nas.
Družina PERGER je za svečo Triglav po naravni destilaciji naredila eterično olje – medeni parfum, ki je edinstven v svetu. Za liter medenega parfuma so potrebovali kar 800 kg prvovrstnega slovenskega medu.
Kranjska čebela je znamenita APIS MELIFICA CARNICA. Znamenita je zato, ker zbira čebelji prah na mediteranskem in kontinentalnem geografskem prostoru od Alp do Jadrana, ki je izjemen po eteričnih oljih in zdravilnih sestavinah. Energetska sveča TRIGLAV je izdelana iz naravnega čebeljega voska prav teh čebel, ki s to posebno obliko vibrira v vaš bivalni prostor in s to vibracijo oddaja eterična olja, ki so v naravnem vosku.
Uporaba sveče je znanje o čiščenju prostora za boljše počutje človeka. Energetska dišeča sveča, sveča za mir – TRIGLAV, v sebi nosi vibracijo, ki razvija čisto ljubezen in mir.
»Ob uporabi sveče boste prišli do spoznanja, da človek v svoji božanski igri, da bi se zavedal samega sebe, mora v veliki milosti življenja, odgovoriti na pet prstov desne roke: 1. resnica, 2. pravilno delovanje, 3. ljubezen do vseh živih bitij, 4. nenasilje, 5. mir. Ljubezen vsebuje vseh pet prstov – pet elementov, če je čista je mir«. B. S. S. SAI BABA
Lectarstvo je zelo redka ohranjena umetnostna obrt, ki se posveča tudi svečarstvu. Energetska sveča je bila izdelana v delavnicah edinega evropskega medičarja in svečarja s tradicijo iz leta 1757, tradicijo družine PERGER iz Slovenj Gradca.


GALERIJA OSKAR KOGOJ  NATURE DESIGN, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren
telefon 00386 (0)5 395 42 00   fax 00386 (0)5 30 544 33   email oskar.kogoj@siol.net
VSE PRAVICE PRIDRŽANE OSKAR KOGOJ   |   IZDELAVA SPLETNE STRANI: CARPEDIEM d.o.o.