e-trgovina

O GALERIJI

Galerija OSKAR KOGOJ NATURE DESIGN se nahaja v obnovljeni materini hiši umetnika Oskarja Kogoja, v Mirnu pri Gorici. Galerija je bila svečano odprta oktobra 1998, otvoritvene svečanosti se je udeležilo veliko znanih slovenskih kulturnih in političnih osebnosti.
V njej hranimo manjšo stalno zbirko razstavnih eksponatov ter ponujamo ekskluzivne umetniške izdelke, tako protokolarne kot tudi poslovne, promocijske in osebne, namenjene obdarovanju ob različnih priložnostih, z željo, da se o izvirnih izdelkih, povezanih s slovensko in svetovno zgodovino tudi spregovori in pogovarja.

Vsaka soba v Galeriji je nov svet, ki nosi tako kot izdelki spoznanje starih kultur in prastare simbolike. ONIKS SOBA vibrira v značilni zeleni barvi žlahtnega kamna oniksa, ki prihaja iz tromeje med Pakistanom, Afganistanom in Iranom, KUHINJSKA SOBA, kjer se strop razprostira v poslikavi z značilnim vzorcem idrijske čipke, ter SPOMINSKA SOBA, kjer so predstavljeni Oskarjevi predniki in del njegove zgodovine. Med vsemi temi sobami se razprostirajo Kogojevi čarobni, energetski izdelki, ki še tako bogatim prostorom dajejo posebno vibracijo, saj silijo k občudovanju.
V eni izmed razstavnih sob v nadstropju Galerije je poleg različnih bronastih skulptur stekleno kolo sreče, po katerem se pretaka v zaprtem sistemu idrijsko živo srebro. Posebno energijo in božanskost daje druga razstavna soba, ki je v celoti umetniško poslikana s prahom poldragih kamnov. Stenske poslikave slikarja Iva Kisovca, mavričast strop, detajli in oblikovalski izdelki z globljo sporočilnostjo ... so le grobo naštevanje v želji, da bi o umetniku povedali vse. Naj ta soba ostane skrivnostna do vašega obiska, ko boste ostali presenečeni in fascinirani.

Oskar Kogoj, svetovno priznani industrijski oblikovalec in umetnik, se ukvarja z oblikovanjem najrazličnejših izdelkov iz naravnih materialov, v katere vključuje spoznanja, pridobljena med proučevanjem tisočletnih kultur.
Vsi izdelki so rezultat temeljitega, predvsem pa nam večkrat skritega in zelo napornega dela. Njihovo ozadje je zgodovinsko, izdelki nosijo vsak svoje sporočilo, globljo misel in vsem subverzivni pomen, čisto obliko in pozitivno energijo vdihne oblikovalec sam.
Vemo, da je v njegovem širokem opusu del, ki so plod dolgotrajnega proučevanja in raziskovanja, zajeta zgodovina Slovencev, pa tudi študije opazovanja narave, njenega čudežnega (po)ustvarjanja in na ta način bogatenje nas preko nje same.
Prav iz narave se rodi ideja NATURE DESIGN, ki jo oblikovalec poveže oz. najde v slovenski kulturni dediščini.
»Opazovanje in občudovanje narave nista dovolj. Potrebno je poskušati doumeti njene skrivnosti in jih kot take prenesti v predmete,« pravi v enem izmed mnogih intervjujev.

Njegovi izdelki so unikatni, saj gre za izključno ročno izdelane predmete. Vsi so slovenskega porekla, delo slovenskih mojstrov. Zajemajo materiale, kot so steklo, porcelan, keramika, les, kamen, kovina, ročno izdelan papir itd.
Lahko bi rekli, da je to medij, skozi katerega umetnik komunicira z energijami presegajočega.

Kogojevi izdelki imajo svetovno reputacijo, saj so jih prejeli že mnogi predsedniki, ministri, predstavniki kraljevih družin ter mnoge znane in manj znane osebnosti.

V Galeriji v Mirnu se prepustite občutkom energij in poigravanju intuicije s simboli ter pomeni in le tako se vam bo odkril delček sveta oblikovalca Oskarja Kogoja.

Vabimo vas, da osebno obiščete Galerijo ali v tukaj predstavljeni umetniški paleti izberete darila za svoje najbližje in za poslovne partnerje.


Spletni nakup izdelkov je možen v spletni trgovini
GALERIJA OSKAR KOGOJ  NATURE DESIGN, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren
Tel: 00386 (0)5 395 42 00 E: oskar.kogoj@siol.net
VSE PRAVICE PRIDRŽANE OSKAR KOGOJ    |    SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI   |    VARSTVO OSEBNIH PODATKOV   |    IZDELAVA SPLETNE STRANI: CARPEDIEM d.o.o.