e-trgovina

18 KOGOJEVE ČIPKE

(mala – ø = 11 cm, mala var. I. – ø = 12 cm, srednja z blagom – ø = 15,5 cm, srednja z blagom var. I. – ø = 15,5 cm, ovalna z blagom – ø = 36,5 cm, velika z blagom – ø = 28 cm)

18
146 KOGOJEVE ČIPKE
KOGOJEVE ČIŠKE KOGOJEVE ČIŠKE

Zlati cvet je sestavljen iz lističev v obliki jajca, ki je najpopolnejša oblika na Zemlji. Ta cvet predstavlja univerzum ali nebeški svod.

Spodbuda za to likovno delo je bila za avtorja LINGODBHAWA, to je zlato jajce in božanski obred vseh obredov, doživet 15. 02. 1999 ob šesti uri in enaindvajset minut po indijskem času, ko je B. S. S. S. BABA, Poorna Avatar dvajsetega stoletja, skozi usta rodil zlato jajce.


19 ENERGETSKA SVEČA »ZLATO SRCE«

(11 cm x 7,5 cm x 4,5 cm, naravni čebelji vosek, plavajoča sveča)

19
SVEČA SRCE

Energetska sveča »ZLATO SRCE« je sodobno oblikovana, sestavljena iz dveh oblik: »LINGAMA« ali kozmičnega jajca, ki sta postavljeni drugo proti drugemu, da tvorita obliko srca. Leva oblika predstavlja simbol človeškega srca, desna oblika pa simbol božjega srca ali srca Jezusa Kristusa. Ti dve simbolni obliki se morata iz dvojine združiti v ENOST; ko človek doseže to ENOST (1), doseže Boga, ki ga imenujemo tudi ljubezen. Simbolika je poučna in je razodetje človeške skrivnosti.
Osnova za izdelavo energetske sveče »ZLATO SRCE« so eterična olja, ki se nahajajo v čebeljem vosku, in drugi minerali, ki jih čebela zbira od cvetlice do cvetlice za nas. Družina PERGER je za svečo »ZLATO SRCE« po naravni destilaciji naredila eterično olje – medeni parfum, ki je edinstven v svetu. Za liter medenega parfuma so potrebovali kar 800 kg prvovrstnega slovenskega medu.
Kranjska čebela je znamenita APIS MELIFICA CARNICA. Znamenita je zato, ker zbira čebelji prah na mediteranskem in kontinentalnem geografskem prostoru od Alp do Jadrana, ki je izjemen po eteričnih oljih in zdravilnih sestavinah. Energetska sveča »ZLATO SRCE« je izdelana iz naravnega čebeljega voska prav teh čebel, ki s to posebno obliko lahko plava na vodi in vibrira v vaš bivalni prostor in s to vibracijo oddaja eterična olja, ki so v naravnem vosku. Uporaba energetske sveče je znanje o čiščenju prostora za boljše počutje človeka, ki želi duhovno dvigniti svoje telo in svojo dušo k božanskemu spoznanju skozi meditacijo do popolne sreče.
Z zlatim srcem se odpira novo »ZLATO OBDOBJE« na planetu Zemlja, ki bo na vseh področjih rodilo temeljno novost, temeljno novo renesanso in umetnost, zdravo življenje ...
Zlato obdobje je na pragu novih spoznanj, nove zlate civilizacije s simbolom ... ZLATO SRCE
Lectarstvo je zelo redka ohranjena umetnostna obrt, ki se posveča tudi svečarstvu. Energetska sveča »ZLATO SRCE« je bila izdelana v delavnicah edinega evropskega medičarja in svečarja s tradicijo iz leta 1757, tradicijo družine PERGER iz Slovenj Gradca.
Kdor ne ljubi ljubezni, potuje s težavo.


20 ENERGETSKA SVEČA ZA MIR – TRIGLAV

(8 cm x 3 cm, naravni čebelji vosek)

20
SVEČA TRIGLAV


Energetska sveča za mir – Triglav je sodobno oblikovana v obliki treh krogel, ki predstavljajo celoto troedinega boga, Triglava. Že naši predniki so poznali božanstva, kot so: Tribožjat, Trimožjat, Tribog Triglav, oče, sin in sveti duh. Osnova so eterična olja, ki se nahajajo v čebeljem vosku, in drugi minerali, ki jih čebela zbira od cvetlice do cvetlice za nas.
Družina PERGER je za svečo Triglav po naravni destilaciji naredila eterično olje – medeni parfum, ki je edinstven v svetu. Za liter medenega parfuma so potrebovali kar 800 kg prvovrstnega slovenskega medu.
Kranjska čebela je znamenita APIS MELIFICA CARNICA. Znamenita je zato, ker zbira čebelji prah na mediteranskem in kontinentalnem geografskem prostoru od Alp do Jadrana, ki je izjemen po eteričnih oljih in zdravilnih sestavinah. Energetska sveča TRIGLAV je izdelana iz naravnega čebeljega voska prav teh čebel, ki s to posebno obliko vibrira v vaš bivalni prostor in s to vibracijo oddaja eterična olja, ki so v naravnem vosku.
Uporaba sveče je znanje o čiščenju prostora za boljše počutje človeka. Energetska dišeča sveča, sveča za mir – TRIGLAV, v sebi nosi vibracijo, ki razvija čisto ljubezen in mir.
»Ob uporabi sveče boste prišli do spoznanja, da človek v svoji božanski igri, da bi se zavedal samega sebe, mora v veliki milosti življenja, odgovoriti na pet prstov desne roke: 1. resnica, 2. pravilno delovanje, 3. ljubezen do vseh živih bitij, 4. nenasilje, 5. mir. Ljubezen vsebuje vseh pet prstov – pet elementov, če je čista je mir«. B. S. S. SAI BABA
Lectarstvo je zelo redka ohranjena umetnostna obrt, ki se posveča tudi svečarstvu. Energetska sveča je bila izdelana v delavnicah edinega evropskega medičarja in svečarja s tradicijo iz leta 1757, tradicijo družine PERGER iz Slovenj Gradca.


21 ENERGETSKA SVEČA

(razne velikosti, naravni čebelji vosek)

21
155 ENERGETSKA SVEČA


Spiritualna vibracija oblike, ki deluje kot Kundalini energija in jo proizvaja sedem čaker v človeškem telesu, je FENG SHUI, umetnost kitajskega načina čiščenja prostora. Osnova so eterična olja, ki se nahajajo v čebeljem vosku, in drugi minerali, ki jih čebela zbira od cvetlice do cvetlice za nas. Družina PERGER je za Energetsko svečo po naravni destilaciji naredila eterično olje – medeni parfum, ki je edinstven v svetu. Za liter medenega parfuma so potrebovali kar 800 kg prvovrstnega slovenskega medu!
Kranjska čebela je znamenita APIS MELIFICA CARNICA. Znamenita je zato, ker zbira čebelji prah na mediteranskem in kontinentalnem geografskem prostoru od Alp do Jadrana, ki je izjemen po eteričnih oljih in zdravilnih sestavinah.
ENERGETSKA SVEČA, ki je izdelana iz naravnega voska prav teh čebel, s to posebno spiralno obliko vibrira v naš bivalni prostor in s to vibracijo oddaja eterična olja, ki so v naravnem vosku. Uporaba Energetske sveče je znanje o čiščenju prostora za boljše počutje človeka, ki želi duhovno dvigniti svoje telo in svojo dušo k božanskemu spoznanju skozi meditacijo do samospoznanja, popolne sreče, ki jo imenujemo tudi ljubezen.
V našem narodu je sveča botrovala v vseh trenutkih življenja naših prednikov: pri rojstvu, svetem obhajilu, sveti birmi, ob rojstnem dnevu in zelo pomembnih svečanostih ter končni smrti, prehodu v novo spiritualno kozmično življenje ali nebesni shod. Sveča je torej simbol rojstva in smrti.
Lectarstvo je zelo redka ohranjena umetnostna obrt, ki se posveča tudi svečarstvu. Energetska sveča je bila izdelana v delavnicah edinega evropskega medičarja in svečarja s tradicijo iz leta 1757, tradicijo družine PERGER iz Slovenj Gradca.


22, 23, 24 MORSKE SVEČE

(naravni čebelji vosek kranjske čebele – APIS MELIFICA CARNICA)

22
MORSKE SVEČE

22 SVEČA ŠKOLJKA ATLANTIK

      (ø = 9 cm)
      SVEČA ŠKOLJKA MLJET – VELIKA
      (ø = 16 cm)


23
MORSKE SVEČE

23 SVEČA ŠKOLJKA BABILON

      (ø = 6 cm)
      SVEČA MORSKA ZVEZDA
      (ø = 15 cm)

24
MORSKE SVEČE

24 SVEČA MORSKI POLŽEK

      (ø = 6 cm)
      SVEČA ŠKOLJKA MLJET – MALA
      (ø = 6 cm)


25 LESENA RAZGLEDNICA – GOLOB MIRU

(15 cm x 10,5 cm, les, viseči mobile)

25
LESENA RAZGLEDNICA – GOLOB MIRU


Zaživela je Rajska ptica v gibanju. Rajska ptica simbolizira božjo ptico miru, saj je že v zgodovini poznan golobček z oljčno vejico kot simbol miru.
Lesena razglednica se razstavi v Goloba miru, ki je kot dekoracija oziroma viseči mobile.


26 NAKUPOVALNA TORBA OSKAR KOGOJ

(40 cm x 31 cm X 9 cm, netkan material)

26
NAKUPOVALNA TORBA OSKAR KOGOJ
NAKUPOVALNA TORBA OSKAR KOGOJ NAKUPOVALNA TORBA OSKAR KOGOJ

Nakupovalna torba ali nosilna vrečka iz netkanega materiala z dolgim ročajem.


27
GRAFIKA LIPICANEC V OBLEKI

27 OBESEK ZA KLJUČE – KOGOJ

(7,5 cm X 4 cm, pleksi steklo)


Golobica bele barve je vedno predstavljala preobrazbo človeškega delovanja, dobrega, lepega, čistega. Bela barva predstavlja nedolžnost v vseh pomenih in je last duševnega zaklada. Mir je ljubezen, ljubezen je mir.
Rajska ptica simbolizira božjo ptico miru; simbolika izhaja iz vedske besede garuda, ki pomeni rajska ptica, golob, orel, božji petelinček ... Je simbol ljubezni, miru in božanskosti. Naj se v ljudeh vzbudi človeška širina, notranji mir in ljubezen!


28
24 GRAFIKA – CESARICA BARBARA V OKVIRJU

28 MONOGRAFIJA O STEKLU

(29,5 cm x 29 cm)


Knjiga o steklu industrijskega oblikovalca in umetnika Oskarja Kogoja.
Poznavalci njegovega “steklenega” opusa, priznani avtorji (Janez Bogataj ...) ter avtorji fotografij (Janez Pukšič, Dragan Arrigler ...), so v monografiji mojstrsko ujeli Kogojevo oblikovanje stekla, v besedo in fotografijo.


Spletni nakup izdelkov je možen v spletni trgovini
GALERIJA OSKAR KOGOJ  NATURE DESIGN, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren
Tel: 00386 (0)5 395 42 00 E: oskar.kogoj@siol.net
VSE PRAVICE PRIDRŽANE OSKAR KOGOJ    |    SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI   |    VARSTVO OSEBNIH PODATKOV   |    IZDELAVA SPLETNE STRANI: CARPEDIEM d.o.o.