e-trgovina

33 VRTEČI KROŽNIK ŽIVLJENJA

(velik – ø = 40 cm, srednji – ø = 22 cm, mali – ø = 11,5 cm, žgana glina, raznovrstne glazure)

33
118 VRTEČI KROŽNIK AUM 123
118 VRTEČI KROŽNIK AUM 123

Prazvok ali praoblika AUM pomeni primarno vibracijo, ki je osnova, iz katere je nastala kreacija, kar je tudi človek kot božansko bitje.
V treh segmentih predstavljajo: 1 – zemljo, 2 – nebo in 3 – atmosfero. AUM pa v zahodni civilizaciji pomeni alfa in omega, začetek in konec ali rojstvo in smrt.
Vrteči krožnik življenja AUM 123 sodi v kolekcijo Energy Design. Gre za zavestno oblikovanje posebnih energetskih oblik, ki spreminjajo vibracije iz nižjih v višje.


34 ENERGETSKI PLADENJ

(38 cm x 27 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)

34
KOLEKCIJA VESELJA – VAZA
KOLEKCIJA VESELJA – VAZA

Skrivnostna oblika pladnja izvira iz besede PA HENOH ali HENOHOVA/BOŽJA HIŠA Keopsove piramide. Pri gradnji egiptovske civilizacije je bilo uporabljeno neverjetno znanje, ki ga bo človeštvo šele odkrilo v naslednjem tisočletju.
Oblika pladnja daje slutiti energetsko obliko, saj jo tvorita dva kroga, ki – povezana v celoto – predstavljata sonce. Sonce simbolizira Boga: JIN – JANG, ALFA – OMEGA, PLUS – MINUS.
Pladenj naj bi z naravno obliko poudarjal zbirališče energije PRANE, saj naj bi na njem osvetlili kulinarično mojstrovino.
Bil je izdelan za svetovni natečaj mojstrov kuhanja. Uporablja ga mojster Zlatko Marinković iz Splita. Pladenj je posvečen Dioklecijanu ob 1700. obletnici DIOKLECIJANOVE PALAČE; ob razstavi Kogojeve donacije mestu Split v Protironu. Energetski pladenj za energetsko serviranje dobrin.


35 KOZMIČNO SRCE – VAZICA

(ø = 15 cm, v = 8 cm, porcelan, pozlata)

35
KOZMIČNO SRCE – VAZICA
KOZMIČNO SRCE – VAZICA KOZMIČNO SRCE – VAZICA KOZMIČNO SRCE – VAZICA KOZMIČNO SRCE – VAZICA KOZMIČNO SRCE – VAZICA KOZMIČNO SRCE – VAZICA

Simbolno srce sestavljata dva lingama oziroma podoba dveh ovalnih oblik. Iz jajca vse izhaja in vanj se vse povrne; gre za ravnovesje človeka in Boga; obstajata zemljski del in božji del celote.
Kozmično jajce je prava oblika univerzuma, kozmičnega časa in enost kozmične kreacije. Srce pa je utelešenje božjega in človeškega.
Srce simbolno predstavlja 5 človeških teles ali ovojnic:
1. fizično telo,
2. energijsko telo,
3. mentalno telo,
4. intelektualno telo,
5. telo blaženosti ali BOG-a.
Drugih pet elementov pa predstavlja 5 vrednot, h katerim mora stremeti človek. Te so:
1. resnica,
2. pravilno delovanje,
3. ljubezen,
4. mir,
5. nenasilje.
Srce je odraz božanskosti zavedanja samega sebe.
Večkrat rečemo: “Bog je v srcu, ljubezen je v srcu.”
“Poglej vase” ne pomeni opazovati fizično telo, temveč preko čutil tako kot v globoki meditaciji opazovati umetnost čiste ljubezni kozmične zavesti. Ko mati opisuje materinsko ljubezen, razlaga maestro, gre za ljubezen matere, ki ni popolnoma čista kozmična ljubezen, saj je ta pomešana s hrepenenjem matere po dobrobiti otroka in družine.
Celotno srce je simbolno posvečeno Sai Babi ob njegovi 82-letnici.
Ob praznovanju tega dogodka je po tej obliki skupina 409-ih povabljenih iz pokrajin nekdanje Jugoslavije dekorirala vhodna vrata svetišča ter svetišče samo iz svežega cvetja. Pri glavni dekoraciji simbolnega srčnega znaka združitve celega sveta s kozmično ljubeznijo Sai Babe je sodelovalo tudi 50 Slovencev pod vodstvom florista Klavdija Jakončiča.


36 KOLEKCIJA VESELJA – VAZA

(v = 16 cm, porcelan)

36
KOLEKCIJA VESELJA – VAZA
KOLEKCIJA VESELJA – VAZA KOLEKCIJA VESELJA – VAZA

Vaza je rezultat raziskav najpopolnejše oblike na Zemlji, to je elipse ali jajca. Oblika jajca je oblika, iz katere vse izhaja in v kar se vse spaja. Nič je vse, vse je nič.
Vazica ima 24 energetskih zavojev – kanelur. Radiestezijske raziskave so pokazale, da so take oblike popolnosti večne kot svet.


37 KOLEKCIJA VESELJA

(steklenička – v = 33 cm, kozarček – v = 7 cm, porcelan)


Steklenička in kozarček izhajata iz raziskav o najpopolnejši obliki na Zemlji, to je elipsa ali jajce. Oblika jajca je oblika, iz katere vse izhaja in v kar se vse spaja. Nič je vse, vse je nič. Steklenička ima 46 energetskih zavojev – kanelur. Radiestezijske raziskave so pokazale, da so take oblike popolnosti večne kot svet! Napitek iz steklenice in kozarčka veselja nas obredno uvaja k veselju in sreči ter notranjemu miru.

37
KOLEKCIJA VESELJA
KOLEKCIJA VESELJA KOLEKCIJA VESELJA KOLEKCIJA VESELJA

38
147 PEKAČ ZA POTICO – “GUBANCO”

38 PEKAČ ZA POTICO – “GUBANCO”

(velik – ø = 25 cm, mali – ø = 18 cm,
žgana glina)


Predstavlja etnografski model ali kalup za potico, ki ob velikih praznikih, predvsem ob praznovanju Velike noči, sladi naše želodčke in je v ponos domače kuhinje. Oblika pekača je simbolna. Dvanajst kanelur predstavlja dvanajst krščanskih apostolov. Riba ali mats’ya je vedski simbol za prvo božansko utelešenje v ribi, ki za krščanstvo pomeni tudi Boga. Naj poudarimo še to, da je potica z orehovo vsebino prastari simbol za resnico, dobroto in lepoto.


Spletni nakup izdelkov je možen v spletni trgovini
GALERIJA OSKAR KOGOJ  NATURE DESIGN, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren
Tel: 00386 (0)5 395 42 00 E: oskar.kogoj@siol.net
VSE PRAVICE PRIDRŽANE OSKAR KOGOJ    |    SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI   |    VARSTVO OSEBNIH PODATKOV   |    IZDELAVA SPLETNE STRANI: CARPEDIEM d.o.o.