e-trgovina
23
14 PLASTIKA SLON – SAI GITA

23 PLASTIKA SLON – SAI GITA

(14 cm x 23 cm x 8 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)


Slon je simbol moči, napredka, kreposti, za vzhodni svet, iz katerega izhaja, pa simbol večnosti, kraljestva in spoznanja.
Slon GA-JA je slon začetka – alfe in konca – omege. Slon je v današnjem času simbol, ki poseduje strukturo kozmosa in je kot nalašč simbol sodobnega kozmičnega časa, ko človeštvo ponovno spoznava samo sebe. Slon je oblikovan tako, da njegov rilec oblikuje jajčno obliko. Jajce je najpopolnejša oblika na Zemlji, saj se iz njega poraja novo življenje.
Sai Gita je slon SAI BABE. Slednji želi dokazati svojo božanskost, zato iz svoje notranjosti rodi zlato jajce. Avtor s soprogo to doživi kot LINGODBHAWO 15. 2. 1999.
Skulptura je posvečena SAI GITI, Avatarju dvajsetega stoletja – B. S. S. SAI BABI in vsem, ki želijo biti tako močni kot slon.


24
PLEMENITA MUCA ELA

24 PLASTIKA PLEMENITA MUCA ELA – simbol za srečo in dobro počutje

(17,5 cm x 23 cm x 8 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)


Mačke simbolizirajo trdoživost, zdravo radovednost, neodvisnost, premetenost, nepredvidljivost.
Mačka velja za najbolj skrivnostno in mistično žival, saj s svojim “osmim čutom” zazna žarčenje, zemeljska magnetna polja, zračni tlak in spremembe vremena. Odziva se na sonce in luno. Mačka je na Kitajskem simbol za srečo, dobro počutje in bogastvo. Na Japonskem častijo maneki-neko, mačko z dvignjeno tačko, ki prinaša srečo in denar. V starem Egiptu so mačko oboževali celo kot božanstvo.
Muca Ela je oblikovana po pasmi Russian Blue (Ruska modra mačka). Njen rep spominja na palico kralja RAME. Oblika sledi načelu energetskega kroga, iz katerega vse nastane; vse je iz niča in nič je vse 0=0.
Ime ELA pomeni plemenitost. Ker se je utrnila zvezdica Ela v naši družini, vsem EVAM in ELAM posvečamo to sveto živalco!


25
15 PLASTIKA AFRODITA

25 PLASTIKA AFRODITA

(28 cm x 11 cm x 7 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)


Afrodita – boginja čarobne lepote, dobrote, resnice in plodnosti. Filozofska osnova je univerzalni kult matere iz pradavnin do kretskih lepotic, boginj vsega stvarstva in do današnje sodobne ženske dobrote, lepote, kreposti, ki se ji moramo prikloniti, da bi rodila nov rod resnice, dobrote in lepote.
Osnovnica male plastike ali skulpture je v obliki peščene ure, ki simbolizira večno kolo življenja, rojstva in smrti. Njegova rotacija in smisel reinkarnacije sta danes že znanstveno dokazana in potrjena od Poorna Avatarja dvajsetega stoletja – B. S. S. SAI BABE.
Skulptura predstavlja skrivnostni preplet oblik, ki simbolizirajo razvoj človeške vrste, vse od kamenitega, rastlinskega in živalskega kraljestva do ženskega božanskega telesa.
“Dame v modrem” – lepotice iz Knososa (grška kultura) opominjajo, da je človek gojil duhovno in telesno kulturo že davno pred našo civilizacijo.
Torej mala plastika navdihuje smisel življenja, kulture žene, od pražene do Afrodite in zgodovinsko priznanih svetih mater: Sv. Marije, Sv. Ane, Sv. Site, Sv. Rade, Sv. Iswarame ...
Skulptura nosi sporočilo ljubezni. Posvečeno ljubljenim “Afroditam” N. K. T.


26 ANGEL – BITJE SVETLOBE

(15,5 cm x 11 cm x 5 cm, porcelan, pozlata (18 karatno zlato), raznovrstne glazure)

26
ANGEL VARUH

Beseda ANK, KNA, GANK pomeni angelsko BITJE. Vsi zavedni ali nezavedni hrepenimo k božjemu BITJU. Naš angel je v osnovi MARIJA, prva podoba iz obdobja prvih Kristjanov – Etruščanov, ki so prevzeli krščansko vero. Na osnovi arheološkega kipa sem dodal tako imenovane peruti v obliki AUMA najstarejšega zvoka, ki ga poznamo iz VED, iz vedenja, da zvok porodi obliko, vibracijo, valovanje. Sveta Marija – ženska energija z obleko in perutmi postane najsvetlejša duša tudi v našem slovenskem dojemanju tradicije duhovnega življenja.
V vseh kulturah angela označujejo kot božansko silo, energijo oziroma božansko bitje. Angel varuh je naš osebni angel, ki je vedno ob nas. Brezpogojno nas ljubi, spremlja na naši življenjski poti, spodbuja v težkih trenutkih in tolaži ter pošilja ljubezen. Angel je osredotočen predvsem na naš duhovni napredek in nas podpira v tem, da izpolnimo svoje življenjsko poslanstvo. Na nas vedno vpliva pozitivno, tudi takrat, ko njegova sporočila ignoriramo, saj nam s tem daje svobodno voljo in se tako lahko skozi svoje napake učimo in duhovno rastemo. Zato včasih tudi dopusti, da se nam zgodijo kakšne nesreče, ki nam pomagajo duhovno napredovati. Mi pa smo tisti, ki izbiramo med tem, ali bomo duhovno rasli skozi trpljenje ali užitek. Tu se kaže odgovornost vsakega posameznika, saj moramo odločitve zavestno sprejeti in jih dobro pretehtati.
Angeli nas brezpogojno ljubijo, opogumljajo, dajejo oporo in moč. Če jih pokličemo in začnemo z njimi komunicirati, se bodo zagotovo odzvali, samo PROSITI jih moramo. Angel prinaša srečo vsem ljudem, saj je kot novorojenček z veliko ljubezni.


27 PLASTIKA KOZMIČNI METULJ - VELIKI – simbol upanja in preobrazbe

(25cm x 21cm x 3,5cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)

27
KOZMIČNI METULJ

Kolekcija metuljev je nastala kot večni simbol iz BHAGAVADGITE (tibetanski antični spisi) in tudi slovenetske kulturne dediščine: kot simbol lahkotnosti in nepostojnosti, simbol dveh metuljev – žene in moža. Je duhovnost združenja in hkrati preobrazbe, ki izvira iz jajca, saj to zadrži vso potencialnost bitja in iz njega vzbrsti duh, ki daje lepoto v krila metulja. Je mit nesmrtnosti BITJA in simbol dolgega življenja.
Metulj je simbol preobrazbe, saj naznanja novo, boljše življenje, ki se ga lahko veselijo vsi, ki bodo obrnili nov list v svojem življenju! Je znanilec pomladi – vsega novega, boljšega, lepšega! Indijanci imajo navado z metuljevim plesom zaznamovati rojstne dneve in druge življenjske prelomnice.


28 PLASTIKA KOZMIČNI METULJ - MALI – simbol upanja in preobrazbe

(17 cm x 13,5 cm x 3 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)

28
KOZMIČNI METULJ

Metulj je simbol z mnogimi pomeni. Ponazarja svobodo, nenavezanost, UPANJE na boljše, da nikoli več ne bo tako hudo, kot je bilo! Na njegovih krilih v nebo pošljemo želje, da bi se nam izpolnila srčna hrepenenja. Vemo, da se metulji »reinkarnirajo« iz gosenic, kar kaže na to, da se tudi fizični človek spreminja, saj je tudi sam duhoven in reinkarniran.
Oskar Kogoj je za rojstni dan 23. 11. 2007 B.S.S. Sai Babi oblikoval posebno obliko metulja iz svežih vrtnic. Kogojev metulj je krasil mandir (svetišče) Sai Babe v Puttapartiju v Indiji.
Ustvarjalnost in delo na sebi so človekova krila!


29 PLASTIKA LABOD NOEMI

(11 cm x 15 cm x 4,5 cm, keramika, pozlata)

29
PLASTIKA LABOD NOEMI
PLASTIKA LABOD NOEMI PLASTIKA LABOD NOEMI PLASTIKA LABOD NOEMI

Posvečeno rojstvu Noemi ...
Mala plastika v podobi novorojenega laboda, je simbol nedolžnosti, neomadeževanosti, simbol bele Rajske ptice ...
Rojstvo človeka je kot simbol bisera, ki leži v bisernici na dnu morja. Biser predstavlja Boga, ki ga iščemo, zato je naše življenje igra resnice. Ko najdemo Boga v sebi, najdemo biser – “belo Rajsko ptico”.
Vsako rojstvo je sveto in ta bela ptica je posvečena vsem novorojenčkom na planetu, tudi naši Noemi z rojstnim dnem 2. 4. 2007.
Današnji božanski novorojenčki bodo zavladali zlatemu obdobju in spremenili bodo svet v ljubezen in čisto zlato!


30 PLASTIKA LABOD NOEMI

(11 cm x 15 cm x 4,5 cm, keramika, raznovrstne glazure)

30
18 PLASTIKA LABOD NOEMI
PLASTIKA LABOD NOEMI PLASTIKA LABOD NOEMI PLASTIKA LABOD NOEMI PLASTIKA LABOD NOEMI PLASTIKA LABOD NOEMI PLASTIKA LABOD NOEMI

Posvečeno rojstvu Noemi ...
Mala plastika v podobi novorojenega laboda, je simbol nedolžnosti, neomadeževanosti, simbol bele Rajske ptice ...
Rojstvo človeka je kot simbol bisera, ki leži v bisernici na dnu morja.
Biser predstavlja Boga, ki ga iščemo, zato je naše življenje igra resnice. Ko najdemo Boga v sebi, najdemo biser – “belo Rajsko ptico”.
Vsako rojstvo je sveto in ta bela ptica je posvečena vsem novorojenčkom na planetu, tudi naši Noemi z rojstnim dnem 2. 4. 2007.
Današnji božanski novorojenčki bodo zavladali zlatemu obdobju in spremenili bodo svet v ljubezen in čisto zlato!


31 PLASTIKA VENETSKI KONJ

(10 cm x 12 cm x 3 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)

31
PLASTIKA VENETSKI KONJ

Vseh figur, ki se pojavljajo na situlah, ni mogoče zajeti v kratek prikaz. Opis nekaterih, v njihovem simboličnem pomenu, bi bil do neke mere tudi tvegan. Nikakor pa ne v primeru venetskega konja, ki je bil Venetom skorajda božansko bitje. Kako stoletje zatem, ko je upodobljen na situlah, tudi grški in rimski pisci navajajo, da so bili Veneti v reji konjev najboljši. Konji so upodobljeni povsod, vendar ne v naravni obliki kot pri Grkih in Rimljanih, temveč v stilizirani.
Stilizirana oblika odraža pri upodobitvi konja tisto, česar narava ne zmore, to je njegovo poduhovljeno naravo. Eden izmed prvin le-te je “konj kot prijatelj človeku, njegov spremljevalec, njegov tovariš”. Priznati moram, da me je stilizirana oblika konja na situlah, četudi v miniaturi, takoj pritegnila, tako da sem po njej poskušal izdelati in tudi izdelal figuro venetskega konja v skoraj naravni velikosti. Nastal je kip izredno milega izraza, kip konja, iz katerega izhaja nekakšen božji mir.
Kaj hitro je ta kip pritegnil pozornost javnosti in tako se danes njegovi dvojniki v nadnaravni velikosti nahajajo na več mestih: v WTC-ju v Ljubljani, na Mestnem trgu v Slovenj Gradcu, pred palačo Združenih narodov v Ženevi, v Neburgu pri Sočiju ob Črnem morju in pred nekdanjim parlamentom v Jeruzalemu.
“S konjem miru ali z duhovnim konjem, ki sem ga izluščil iz znamenite situle iz Vač, obujam prastaro kulturo Slovencev – kulturo Venetov. V njem sem upodobil duhovnost človeka …”


32 PLASTIKA VENETSKI KONJ NA PODSTAVKU

(12 cm x 12 cm x 4,5 cm)

32
PLASTIKA VENETSKI KONJ NA PODSTAVKU

Vseh figur, ki se pojavljajo na situlah, ni mogoče zajeti v kratek prikaz. Opis nekaterih, v njihovem simboličnem pomenu, bi bil do neke mere tudi tvegan. Nikakor pa ne v primeru venetskega konja, ki je bil Venetom skorajda božansko bitje. Kako stoletje zatem, ko je upodobljen na situlah, tudi grški in rimski pisci navajajo, da so bili Veneti v reji konjev najboljši. Konji so upodobljeni povsod, vendar ne v naravni obliki kot pri Grkih in Rimljanih, temveč v stilizirani.
Stilizirana oblika odraža pri upodobitvi konja tisto, česar narava ne zmore, to je njegovo poduhovljeno naravo. Eden izmed prvin le-te je “konj kot prijatelj človeku, njegov spremljevalec, njegov tovariš”. Priznati moram, da me je stilizirana oblika konja na situlah, četudi v miniaturi, takoj pritegnila, tako da sem po njej poskušal izdelati in tudi izdelal figuro venetskega konja v skoraj naravni velikosti. Nastal je kip izredno milega izraza, kip konja, iz katerega izhaja nekakšen božji mir.
Kaj hitro je ta kip pritegnil pozornost javnosti in tako se danes njegovi dvojniki v nadnaravni velikosti nahajajo na več mestih: v WTC-ju v Ljubljani, na Mestnem trgu v Slovenj Gradcu, pred palačo Združenih narodov v Ženevi, v Neburgu pri Sočiju ob Črnem morju in pred nekdanjim parlamentom v Jeruzalemu.
“S konjem miru ali z duhovnim konjem, ki sem ga izluščil iz znamenite situle iz Vač, obujam prastaro kulturo Slovencev – kulturo Venetov. V njem sem upodobil duhovnost človeka …”


33 PLASTIKA VENETSKI KONJ – TRIJE NA PODSTAVKU

(12 cm x 17 cm x 12 cm, 12 cm x 36 cm x 5,5 cm)

33
PLASTIKA VENETSKI KONJ – TRIJE NA PODSTAVKU

34 PODKEV ZA OSEBNO IN POSLOVNO SREČO

(15,5 cm x 13 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)

34
PODKEV ZA SREČO

Podkev je simbol sreče in povezovanja med nebom in Zemljo ter ognjem v svetem smislu kozmičnih energij kreacije.
Že pri naših davnih prednikih Venetih (Slovenetih) spoznamo v besedi »JEKUPETARIS « pomembnost konja, ki peketa z jekleno podkvijo, kar povzroča JEK, tj. zvok, vibracijo, nekaj svetega … ZVON ali AUM.
Globoka razmišljanja se porajajo ob podkvi, ki so jo slovenski kmetje v preteklosti (neredko pa še danes) obešali nad vhodna vrata domov z namenom, da bi jim prinašala srečo.
Podkev mora biti s krakoma obrnjena navzdol, če želimo da bi se energija »PRANA« zadrževala nad vhodom in bi sleherni, ki bi prestopil prag, to energijo zaužil. To je skrivnost oblike, ki izhaja iz slovenske kmečke in kovaške tradicije! V Kogojevi tradiciji so obstajali konji ŠIMELNI. Naša, torej tudi moja kobila Mica, je bila slavna mirenska kobila, ki sem jo smel jahati le ob nedeljah po sv. maši. Bil sem srečen in upam, da bo srečen vsak, ki si bo pripel podkev sreče.


35 PLASTIKA PTIČEK HVALEŽNOSTI

(7,5cm x 12,5cm x 7cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)

35
PTIČEK HVALE

Najstarejši spisi o človeku iz VEDANTE govorijo o ptici, ki je simbol naklonjenosti Boga do človeka. Za ptico je značilno, da v nedostopnih planinah išče božanski nektar, išče AMRITO – napoj nesmrtnosti, da bi ga prinesla človeku. Ptica simbolizira tudi moč, življenje, plodnost, ljubezen, hvaležnost ... Za vse, kar najde v naravi, se zahvaljuje.


Ptica spomladi splete gnezdo. Spleta ga v vrhu drevesa, v težje dostopnem kraju, kamor so povabljeni izbranci. To simbolizira družino, duhovnost človeka, simbolizira podobo Raja, najvišjega doma in verovanja. Ob vsem, kar naredi, se nenehno zahvaljuje in to izraža s svojim prečudovitim petjem.
Ptiček je simbol duše. Ta se pretaka iz telesa v telo do končnega spoznanja Raja. Pri Slovencih se tako ptiček s svojim zlatim glasom zahvaljuje in obenem spodbuja k ljubezni zaljubljenih. Prav zato mora imeti zlat kljunček. Ptiček se z žvrgolenjem zahvaljuje. Zahvaljujmo se tudi mi. Izkazujmo hvaležnost znova in znova.


36
21 PLASTIKA VENETSKA GOLOBICA

36 PLASTIKA VENETSKA GOLOBICA

(11 cm x 14 cm x 5 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)


Podoba Venetske golobice je bila velikega simbolnega pomena za rast Slovencev. Venetsko golobico, tako kot Venetskega konja, najdemo že na prastarih umetniško oblikovanih posodah v obliki vedrice, tj. praznična posoda imenovana situla.


37
16 PLASTIKA GOLOB MIRU

37 PLASTIKA GOLOB MIRU

(13 cm x 19 cm x 9 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)


Leta 1996 je ob odprtju Oskarjeve razstave NATURE DESIGN v Palazzo Ducale – Venezia, Palazzo Delle Prigioni na San Marcu, ki sta jo organizirala občina Lido in sloviti CIRCOLLO ARTISTICO VENEZIANO, član katerega je tudi Oskar Kogoj s številko 821, Mariarosaria Stellin razstavljavcu poklonila arheološki ostanek vrča z Venetsko ptico iz Lida. Zaživela je Rajska ptica v gibanju, ki spominja na beneško gondolo. Rajska ptica simbolizira božjo ptico miru, saj je že v Sv. pismu stare zaveze poznan golobček z oljčno vejico kot simbol miru.


38 PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA – simbol sreče

(14 cm x 14 cm x 4 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)

38
PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA
PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA PLASTIKA ŠTIRIPERESNA DETELJA

Najbolj srečni ljudje hitro najdejo štiriperesno deteljico; oni imajo razvit vid in duhovnost.
Detelja je prav posebna oblika narave, ki v križni obliki združuje štiri osnovne elemente življenja – zemljo, zrak, vodo in ogenj. Vsak list detelje ima svoj pomen – UPANJE, VERO, LJUBEZEN IN SREČO! Detelja simbolizira tudi štiri letne čase, štiri strani neba, ...
Ko človek vidi takšno obliko in jo sprejme, sprejme vidno in nevidno lepoto v svoje srce ...
Štiriperesna deteljica v pladnju je združenje energij, ki jih oblika vibracijskega sonca OM izžareva v PRANSKO ENERGIJSKO POLJE, in v prostoru izžarevajo pozitivno vibracijo, zato vibracijski ENERGY DESIGN, ki je tudi kozmični RAZUM, in prepleta celotno VSEMIRJE ter ga osveščeni človek lahko uporabi ... Naravna oblika je božja molitev in vibracija.


39 VODNJAK – VIR ŽIVLJENJA

(ø = 10,5 cm, v= 7,5 cm, porcelan, pozlata(18 karatno zlato), raznovrstne glazure)

39
PLASTIKA SOVA

Vodnjak je simbol življenja, resnice, spremembe in vode! Voda je vir življenja. Vodnjaki in izviri imajo pomembno vlogo v zgodovini in življenju, saj je voda tudi simbol očiščenja. Na vodnjakih najdemo različne simbole, poslikave in napise, kar nakazuje pomen ter moč vodnjakov. Oblika vodnjaka izvorno pomeni VALOVNICO – SLO VENETOV, prazgodovinsko izročilo ''BOGA – VENETA'', slavili smo ga SLOVENCI. Valovita črta valovnica je starodavno znamenje, ki ponazarja silo in moč.
ŠTIRNA dobi ime od SV. ESTERE, slovenske boginje VODE IN ZEMLJE. ŠTIRNE in PČI, narejeni iz starodavnih kamnov, tako imenovanih SAMCOV. Samci so od narave v tisoč letih oblikovani kamni, ki imajo posebno vibracijo. Iz teh kamnov so sestavili pravo obliko kroga in nastal je vodnjak. Vibracija kamnov se prenaša na vodo, ki absorbira energijo in voda pridobi na zdravilni strukturi. Znamenite oblike, ki so bile izvorne pri Slovencih že v 16. stoletju, so sporočilo duhovnega življenja Slovencev. V Mirnu, kjer živim, imamo okrog 45 vodnjakov. Oblika vodnjaka iz 16. stoletja je posneta iz moje domačije. Pripeljan je bil iz Hruševice pri Komnu, leta 1970.


40
KOZMIČNI SPOMIN S PODSTAVKOM
41
KOZMIČNI SPOMIN S PODSTAVKOM

40, 41 PLASTIKA KOZMIČNI SPOMIN – za energetski naboj in uspešno sodelovanje

(ø = 8 cm, v = 11 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure; možnost s kamnitim podstavkom)


Kozmični spomin je oblikovan po dolgih raziskovanjih zakonitosti čiste oblike in čiste energije iz zakladnice sporočil antičnih kultur civilizacij sveta.
Skrivnost oblike po Vedanti so elipsoidne oblike kanelur, ki širijo po prostoru subtilne vibracije, ki jih ne more videti človeško oko, a vseeno obstajajo in valovi presegajo zaprt prostor ter segajo do samih meja vesolja, tako kot izrečena molitev OMA … To je dah subtilnih energij, iz katerih je vse in se tudi vse vrača; to je kozmično »jajce – elipsoidni lingam«!
Ko vizualno opazujemo oblikovani zlati lingam, se v nas vtisnejo občutja svetlobe, svetosti, lepote in vibracije, ki vplivajo na našo podzavest, intuicijo ter sproščajo procese v našem srcu in nas spodbujajo kot vsako pravo umetniško delo k ljubezni, čistemu srcu.
Oblika in zlato nas zdravita, krepita samozavest in nas zapeljeta v polje božanskosti.
Zlati lingam ali zlato vibrirajoče sonce predstavlja tudi našo avro, božanski sijaj, ki pripada slehernemu človeku.
Zlasti priporočamo meditacijo na ta predmet, da umirimo um ob sreči. Miren um pa omogoča potovanje v naša subtilna telesa, v katerih se odstira polje vizij, čudežev, božanske substance človeka.


42
PLASTIKA ŽABICA – REGA KVA

42 PLASTIKA ŽABICA – REGA KVA

(6 cm x 14 cm x 13 cm, porcelan, pozlata, raznovrstne glazure)


Rega, rega, kva, kva je znamenita pesem Vinka Vodopivca, posvečena žabam. Istočasno je to veličastna pesem, kjer oktet poje osemglasno in prav to daje izjemno blagozvočje naravi, okolju, zraku …
Znana je ljubljanska žaba ali kvaka iz Ljubljanskega barja, ki je povezana z vodo, zemljo in razvojem življenja na Zemlji.
Na Barju so našli najstarejše ohranjeno leseno kolo na svetu, staro približno 12.000 let, ki ga hrani etnografski muzej v Ljubljani. Mesto Ljubljana dobi zaradi reke Ljubljanice svoje ime, ker se reka ponikalnica zavije v obliki »lojba« in se tako prilega Ljubljanskemu gradu.
Mala plastika v obliki žabice je oblikovana tako, da ima podobo nasmeha, dobre volje in je po svoje smešno zanimiva. Zanimiva zato, ker pod njo lahko nekaj skrijemo. Kaj? Ljubezensko sporočilo, modrost, povabilo …


Spletni nakup izdelkov je možen v spletni trgovini
GALERIJA OSKAR KOGOJ  NATURE DESIGN, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren
Tel: 00386 (0)5 395 42 00 E: oskar.kogoj@siol.net
VSE PRAVICE PRIDRŽANE OSKAR KOGOJ    |    SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI   |    VARSTVO OSEBNIH PODATKOV   |    IZDELAVA SPLETNE STRANI: CARPEDIEM d.o.o.