1
AVATAR

1 POSODA AVATAR I., II., III.

(v = 30 cm)


Voda v teh posodah zaradi oblike in kobaltove barve postane zdravilna, kajti oblika oddaja pozitivne vibracije, ki vplivajo na njeno zdravilnost.

2
29 KOBALTOVA KUPA

2 KOBALTOVA KUPA

(ø = 20 cm, v = 25 cm)


Poleg sporočilnosti predstavlja eno najlepših kup iz kolekcije Energy Design. V njej je umetnik povezal pet resnic, in sicer: tradicijo, naravo, energijo in simbolni pomen ročne izdelave kristalnih izdelkov na Slovenskem.

29 KOBALTOVA KUPA

3
POSODA TUKA
4
SVEČNIK TUKA

3 POSODA TUKA

(velika – ø = 27 cm, v = 9 cm, mala – ø = 15 cm, v = 5 cm)


V posodo za sadje je vtkana znamenita valovita črta – valovnica, starodavno znamenje, ki ponazarja silo in moč. To je znamenje večne energije. Svečnik je dopolnilo posode Tuka.4 SVEČNIK TUKA

(ø = 10,5 cm, v = 5 cm)


5
30 POSODA MORJE

5 POSODA MORJE

(velika – ø = 30 cm, v = 13 cm, mala – ø = 18 cm, v = 9 cm)


Posebno oblikovana posoda, ki s svojo obliko simbolno predstavlja penjenje in valovanje morja. V dno posode je vtkana pika kobaltno modre barve.


6
BETI CABASS

6 POSODA BETI CABASS

(mala – ø = 11 cm, v = 5,5 cm)


7
POSODICA ENERGIJA PRANA

7 POSODICA ENERGIJA "PRANA"

(ø - 11cm, h - 11 cm)


Posodica je oblikovana po spoznanju in eksperimentiranju z mislijo, besedo, dejanjem ...
Petdesetletne izkušnje in raziskave civilizacij HIPERBOREJE, TOLTEKOV, EGIPTA, STARE INDIJE, VED so me pripeljale do “DEVIN DESIGNA”. Skrivnost oblike je kot skrivnost VERE. Skrivnost ENERGIJE ...
V tej obliki se koncentrira energija PRANA! Beseda pomeni spoznanje o Bogu RA, Bog RA je “Solnce”, je energija svetlobe in energija Dobrega, je pranoterapevtska energija, je oblika spoznanja. To je prvi kozarec na svetu, ki sledi kozmičnim energijam, zato je Devin Design.


8
26 POSODA BETI CABASS

8 KROŽNIK VRTNICA

(velik – ø = 25 cm, mali – ø = 20 cm)


Krožnik je simbolno posvečen kreaciji, saj nosi znak vrtnice. Božanska oblika jajca se zavrti in v kozmičnem zavrtljaju kreira energetsko rožo z blagozvočnim sevanjem. Mandala – krog se uporablja za čiščenje prostorov, za meditacijo in deluje kot Energy Design. Elementi teh likovnih prvin so bili uporabljeni za oblikovanje krožnika.


9, 10 ENERGETSKA OVALNA POSODA

(velika – 38 cm x 21 cm, mala – 19 cm x 10,5 cm)

9
31, 32 ENERGETSKA OVALNA POSODA
ENERGETSKA OVALNA POSODA ENERGETSKA OVALNA POSODA ENERGETSKA OVALNA POSODA ENERGETSKA OVALNA POSODA

Oblikovana je kot kozmično jajce. Oblika je energetska, kajti sledi naravni vibraciji zraka, stekla in vrtenja, vse pa sledi gibanju Zemlje. Energetski mikro- in makrokozmos si sledita v vsej notranji strukturi atoma. Podolgovati obliki jajca pravimo naravna oblika! Ko jajce prerežemo, dobimo dve polovici. Simbol žene in simbol moža, ki z združitvijo tvorita celoto in novo življenje. Obliki sta tako plus in minus, jin, jang, popolno ravnovesje. Ta ovalna posoda energetizira prostor in je tako zdravilna.

10
31, 32 ENERGETSKA OVALNA POSODA

11 POSODA MODROSTI

(velika – ø = 30 cm, v = 17 cm, mala – ø = 20 cm, v = 11 cm)

11
POSODA AVATAR I., II., III.
POSODA MODROSTI


Posoda modrosti izhaja iz raziskav starih Venetov in Etruščanov, naših davnih prednikov. Vitica, zavita okoli čaše, je simbol Boga, z vibracijami daje pozitivno energijo tekočini. Modrost ali mudra sta vedi o energijah spoznavanju popolnosti o samozavedanju. Posoda modrosti je ritualni duhovni instrument! Naučimo se ga uporabljati!


12
52 ČAŠA MODROSTI

12 ČAŠA MODROSTI

(v = 23 cm)


Čaša modrosti izhaja iz raziskav starih Venetov in Etruščanov, naših davnih prednikov. Vitica, zavita okoli čaše, je simbol Boga, ki z vibracijami daje pozitivno energijo tekočini. Modrost ali mudra sta vedi o energijah in spoznavanju popolnosti o samozavedanju. Čaša modrosti je ritualni duhovni instrument! Naučimo se ga uporabljati!.


13
41 ENERGETSKI KOZAREC

13 ENERGETSKI KOZAREC

(v = 24 cm)

Voda v tem kozarcu zaradi oblike in kobaltove barve postane zdravilna, kajti oblika oddaja pozitivne vibracije, ki vplivajo na njeno zdravilnost.


14
40 ČAŠA NESMRTNOSTI

14 ČAŠA NESMRTNOSTI

(v = 21 cm)


V simboliki te čaše se prepletata spoznanje z indijsko kulturo in duhovnostjo umetnika. Poleg duhovnega spoznanja so v čašo vtkani tudi elementi staroslovenske glažute ter simbol večnosti – nesmrtnosti.


15
44 ČAŠA OSKAR KOGOJ

15 ČAŠA OSKAR KOGOJ

(v = 20 cm)


Čaša Oskar Kogoj je v obliki neskončne peščene ure, ki simbolizira duhovni in fizični razvoj človeka v ciklusu kolesa življenja in smrti ali reinkarnacije. Samo v človeškem telesu se na Zemlji lahko razvije duša do te višine, da se spoji z absolutnim univerzumom, to je NEBEŠKO KRALJESTVO! Spoznaj samega sebe! Čaša Oskar Kogoj je posvečena razstavi SKRIVNOSTI, ki je bila v Narodni univerzitetni knjižnici v Ljubljani ob avtorjevi 60-letnici.


16
43 KELIH MARCO POLO

16 KELIH MARCO POLO

(v = 19 cm)


Oblikovan je v spomin velikemu Benečanu in svetovnemu popotniku Marcu Polu. Na spominskem kozarcu je pečat s podobo Marca Pola.


17
42 KELIH BELI CVET

17 KELIH BELI CVET

(v = 26 cm)


Oblika čaše se približuje cvetu primorske rože, ki jo kličemo “ANGELSKA TROMBA – DATURA”. Beli cvet je v krščanski kulturi vedno predstavljal čistočo, nedolžno lepoto in božanskost človeka. Iz slovenske predzgodovine, iz časa Venetov, naših davnih prednikov pa potrjuje isto simboliko Bog Belin: “KDOR BO PIL IZ BELEGA CVETA, BO VEČEN.”
Božanska čaša ima v peclju vpihano zlato jajce, simbol univerzuma, ki za človeka pomeni: resnico, pravilno delovanje, ljubezen, mir, nenasilje.
Čaša beli cvet je primerna tudi za poročno slavje in je posvečena K. K.


18
45 ČAŠA CASANOVA, 46 ČAŠA GOLDONI, 47 KELIH – SVEČNIK KARAKLE

18 ČAŠA CASANOVA

(v = 14 cm)


Čaša je oblikovana v spomin splošno poznanemu Benečanu Giacomu Casanovi.


19
50 ČAŠA SREČE

19 ČAŠA SREČE

(v = 21 cm)


Krog, ki ga na obodu čaše ponazarja vtkan steklen pas, je simboličen. To je prazgodovinski simbol večnosti in sreče, zdravja in rodovitnosti, ki nima ne začetka ne konca.


20 VRČEK ZELENEGA SRCA

(ø = 6 cm, v = 12 cm, 200 ml)

20
VRČEK ZELENEGA SRCA
VRČEK ZELENEGA SRCA
VRČEK ZELENEGA SRCA


V kulturi Slovencev se je vse do današnjih dni ohranilo veliko elementov kulturne dediščine, ki pričajo o staroselskih koreninah Slovenetov. Že iz časa predantike so sledi Slovenetov – tudi na območju občine Žalec.
Vrček za PIVO je oblikovan po energetskih skritih vibracijah oblik in numerologiji, kar naredi vsebino ZDRAVILNO. S preseganjem običajnega znanja dizajna ga uvrščamo v ENERGY in DEVIN DESIGN.
Ročaj je oblikovan tako, da ko pijemo v dvoje, se obliki ročajev prelijeta v obliko SRCA – ZLATO SRCE ZA ZELENO DOLINO ŽALCA. Sai Baba govori: »ZAČNI VSAKO DELO S SRCEM«.
Leta 1996 je bilo odprtje galerije OSKAR KOGOJ NATURE DESIGN v Savinovi hiši. Občina Žalec ponovno odpira stalno zbirko Oskar Kogoj Nature Design s posvetilom novega vrčka za pivo.
Na pobudo župana g. Janka Kosa in g. Matjaža Juterška iz Zavoda za kulturo, šport in turizem se vodi naprej tradicija zlate zelene doline Žalca.


21
KELIH IMPROVIDENCE

21 KELIH IMPROVIDENCE

(v = 16 cm)


Izvir semantične informacije sta naša SITULA in njena kulturna razsežnost simbolike vedskega znanja naših davnih prednikov z vsebino TREH KROGLIC, ki simbolizirajo TRIBOŽJAT, zapisano pred 3000 leti kot današnji TRIROG ali TRIGLAV: OČE, SIN in SV. DUH.
Pitje iz teh kelihov je ZDRAVILNO zaradi oblike. Energija Prana se zbira v to čašo, in če vanjo nalijemo vodo, se voda napolni s to energijo. Po znanstvenih odkritjih: MASARU EMOTU in MASSIMU CITTERIJU.
Znanje naših prednikov je bilo pred današnjo znanostjo.


22
29 KOBALTOVA KUPA

22 KELIH SVETI GRAL

(v = 14 cm)


Navdih za oblikovanje čaše je legendarni kelih, ki je povezan z Jezusom Kristusom. V neštetih raziskavah o tem, kaj naj bi sv. Gral pomenil, sem odkril globino simbolike razvoja duhovnosti zapadne civilizacije, ki je povezana s Kristusovo krvjo, s spoznanji o človeškem mišljenju in s ključnimi vprašanji: KDO JE ČLOVEK, OD KOD PRIHAJA, KAM GRE?!
V baziliki Sv. Lovrenca v Rimu obstaja mozaik v obliki čaše, ki nam je podlaga za obliko nove čaše, za meditacijo, kontemplacijo o človeku ...
Zlata zvezda na sv. Gralu simbolizira razvoj živih bitij, od morske zvezde pa vse do človeka ter njegove zavezanosti k iskanju resnice. Tako je torej RESNICA O ČLOVEKU skrita v simbolu sv. Grala.
Če želi ČLOVEK spoznati samega sebe, mora piti iz svoje notranje čaše NESMRTNOSTI.


23
46 ČAŠA GOLDONI

23 ČAŠA GOLDONI

(v = 13 cm)


Čaša je oblikovana v spomin velikemu Benečanu in svetovno priznanemu piscu Carlu Goldoniju.
Kaj se vam lahko zgodi lepšega, kot da v eni najimenitnejših kavarn – Caffe Florian na Markovem trgu v Benetkah, popijete ledeno kavo ali sok iz čaše, ki jo je oblikoval Oskar Kogoj. Spomin na znana Benečana pa lahko obudite tudi doma v krogu prijateljev …


24
28 SVEČNIK TUKA

24 ENERGETSKI PLOŠČATI VRČEK

(v = 13 cm)


Iz kolekcije Energy Design. Posebnost vrčka sta anatomsko oblikovan ročaj in ploščata oblika.


25
28 SVEČNIK TUKA

25 PLEČNIKOV KELIH

(v = 14 cm)


Oblikovan je v spomin največjemu slovenskemu arhitektu Jožetu Plečniku, ki je analiziral zlasti umetnost stare Grčije in Etruščanov.


26
KOZAREC ZA VODO BAKH

26 KOZAREC ZA VODO BAKH


VODA je vir življenja in zdravja! Človek izhaja iz vode in se iz nje rodi.
Pričujoči kozarec za vodo je nastajal z raziskavami energij, pranske energije in posebne oblike.
Oblika lingama notranjosti kozarca vzpostavlja kroženje pranske energije, tako da se voda zaradi kozmičnega spomina oplemeniti s pozitivnimi vibracijami – voda postane zdravilna. Izdelali so ga steklarski mojstri Steklarne Rogaška, ene izmed največjih tovarn ročno pihanega stekla na svetu.
Razširjena kolekcija je oblikovana z namenom, da omogoča pravilno degustacijo različnih pijač: penine, belega in rdečega vina, žganja … Imenuje se po starorimskem bogu vina.


KOZAREC ZA VODO AQUA


VODA je vir življenja in zdravja! Človek izhaja iz vode in se iz nje rodi.
Pričujoči kozarec za vodo je nastajal z raziskavami energij, pranske energije in posebne oblike. Posebna oblika stožca in krogle (izpihan zračni mehurček) so omogočili steklarski mojstri Steklarne Rogaška, ene izmed največjih tovarn ročno pihanega stekla na svetu.
Znanstvene raziskave izhajajo iz študij, ki sta jih naredila Masaru Emoto in Massimo Citro.
Osebne raziskave skrivnosti oblike pa so nastale pod vodstvom prijatelja in avatarja S. S. S. Babe!
Rezultati so osupljivi, saj v takem kozarcu čista voda v 10 minutah pridobi na vibracijskih vrednostih 100% po radiestezijskih raziskavah O. K. Nature Design, merilo 1:100. Slovenija ima najboljše vode; v zdravilnih vodah je vodilna v svetu.
Poizkusite kozarec, ki vam bo vodo blagoslovil in voda vam bo povrnila novo življenje!


GALERIJA OSKAR KOGOJ  NATURE DESIGN, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren
telefon 00386 (0)5 395 42 00   fax 00386 (0)5 30 544 33   email oskar.kogoj@siol.net
VSE PRAVICE PRIDRŽANE OSKAR KOGOJ   |   IZDELAVA SPLETNE STRANI: CARPEDIEM d.o.o.