e-trgovina

23 ČAŠA MODROSTI

(v = 23 cm, kristalin)

23
ČAŠA MODROSTI

Čaša modrosti izhaja iz raziskav starih Venetov in Etruščanov, naših davnih prednikov. Vitica, zavita okoli čaše, je simbol Boga, ki z vibracijami daje pozitivno energijo tekočini. Modrost ali mudra sta vedi o energijah in spoznavanju popolnosti o samozavedanju. Čaša modrosti je ritualni duhovni instrument! Naučimo se ga uporabljati!.


24 KELIH BELI CVET

(v = 26 cm, kristalin)

24
KELIH BELI CVET

Oblika čaše se približuje cvetu primorske rože, ki jo kličemo “ANGELSKA TROMBA – DATURA”. Beli cvet je v krščanski kulturi vedno predstavljal čistočo, nedolžno lepoto in božanskost človeka. Iz slovenske predzgodovine, iz časa Venetov, naših davnih prednikov pa potrjuje isto simboliko Bog Belin: “KDOR BO PIL IZ BELEGA CVETA, BO VEČEN.”
Božanska čaša ima v peclju vpihano zlato jajce, simbol univerzuma, ki za človeka pomeni: resnico, pravilno delovanje, ljubezen, mir, nenasilje.
Čaša beli cvet je primerna tudi za poročno slavje in je posvečena K. K.


25 ČAŠA OSKAR KOGOJ

(v = 20 cm, kristalin, pozlata (18 karatno zlato))

25
ČAŠA OSKAR KOGOJ
ČAŠA OSKAR KOGOJ ČAŠA OSKAR KOGOJ

Čaša Oskar Kogoj je v obliki neskončne peščene ure, ki simbolizira duhovni in fizični razvoj človeka v ciklusu kolesa življenja in smrti ali reinkarnacije. Samo v človeškem telesu se na Zemlji lahko razvije duša do te višine, da se spoji z absolutnim univerzumom, to je NEBEŠKO KRALJESTVO! Spoznaj samega sebe! Čaša Oskar Kogoj je posvečena razstavi SKRIVNOSTI, ki je bila v Narodni univerzitetni knjižnici v Ljubljani ob avtorjevi 60-letnici.


26 ENERGETSKI KOZAREC

(v = 24 cm, kristalin)

26
ENERGETSKI KOZAREC

V simboliki te čaše se prepletata spoznanje z indijsko kulturo in duhovnostjo umetnika. Poleg duhovnega spoznanja so v čašo vtkani tudi elementi staroslovenske glažute ter simbol večnosti – nesmrtnosti. Namenjen je pitju VODE! Voda v tej čaši zaradi oblike in kobaltove barve postane zdravilna, kajti oblika oddaja pozitivne vibracije, ki vplivajo na njeno zdravilstvo. Kozarec ima obliko jajca, ki je energetsko najbolj popolna oblika in splošno razširjen prastari simbol v nekaterih religijah sveta, v ljudskih izročilih in v svetovnih mitologijah. V notranjosti čaše je vpihano jajce. Jajce ali lingam simbolizira ponovno rojstvo, življenje, blaginjo, varnost, ustvarjalnost, upanje …


27 ČAŠA NESMRTNOSTI

(v = 21 cm, kristalin, pozlata (18 karatno zlato))

27
40 ČAŠA NESMRTNOSTI

V simboliki te čaše se prepletata spoznanje z indijsko kulturo in duhovnostjo umetnika. Poleg duhovnega spoznanja so v čašo vtkani tudi elementi staroslovenske glažute ter simbol večnosti – nesmrtnosti. Namenjen je pitju VODE! Voda v tej čaši zaradi oblike in kobaltove barve postane zdravilna, kajti oblika oddaja pozitivne vibracije, ki vplivajo na njeno zdravilstvo. Kozarec ima obliko jajca, ki je energetsko najbolj popolna oblika in splošno razširjen prastari simbol v nekaterih religijah sveta, v ljudskih izročilih in v svetovnih mitologijah. Jajce ali lingam simbolizira ponovno rojstvo, življenje, blaginjo, varnost, ustvarjalnost, upanje … Na izdelku je pečat SAI BABE.


28 ČAŠA CASANOVA

(v = 14 cm, kristalin, pozlata (18 karatno zlato))

28
ČAŠA CASANOVA


Čaša je oblikovana v spomin splošno poznanemu Benečanu Giacomu Casanovi.


29 KELIH IMPROVIDENCE

(v = 16 cm, kristalin)

29
KELIH IMPROVIDENCE

Izvir semantične informacije sta naša SITULA in njena kulturna razsežnost simbolike vedskega znanja naših davnih prednikov z vsebino TREH KROGLIC, ki simbolizirajo TRIBOŽJAT, zapisano pred 3000 leti kot današnji TRIROG ali TRIGLAV: OČE, SIN in SV. DUH.
Pitje iz teh kelihov je ZDRAVILNO zaradi oblike. Energija Prana se zbira v to čašo, in če vanjo nalijemo vodo, se voda napolni s to energijo. Po znanstvenih odkritjih: MASARU EMOTU in MASSIMU CITTERIJU.
Znanje naših prednikov je bilo pred današnjo znanostjo.


30 ČAŠA SREČE

(v = 21 cm, kristalin)

30
ČAŠA SREČE

Krog, ki ga na obodu čaše ponazarja vtkan steklen pas, je simboličen. To je prazgodovinski simbol večnosti in sreče, zdravja in rodovitnosti, ki nima ne začetka ne konca.


31 KELIH SVETI GRAL

(v = 14 cm, kristalin)

31
KELIH SVETI GRAL

Navdih za oblikovanje čaše je legendarni kelih, ki je povezan z Jezusom Kristusom. V neštetih raziskavah o tem, kaj naj bi sv. Gral pomenil, sem odkril globino simbolike razvoja duhovnosti zapadne civilizacije, ki je povezana s Kristusovo krvjo, s spoznanji o človeškem mišljenju in s ključnimi vprašanji: KDO JE ČLOVEK, OD KOD PRIHAJA, KAM GRE?!
V baziliki Sv. Lovrenca v Rimu obstaja mozaik v obliki čaše, ki nam je podlaga za obliko nove čaše, za meditacijo, kontemplacijo o človeku ...
Zlata zvezda na sv. Gralu simbolizira razvoj živih bitij, od morske zvezde pa vse do človeka ter njegove zavezanosti k iskanju resnice. Tako je torej RESNICA O ČLOVEKU skrita v simbolu sv. Grala.
Če želi ČLOVEK spoznati samega sebe, mora piti iz svoje notranje čaše NESMRTNOSTI.


32 ČAŠA GOLDONI

(v = 13 cm, kristalin, pozlata (18 karatno zlato))

32
ČAŠA GOLDONI

Čaša je oblikovana v spomin velikemu Benečanu in svetovno priznanemu piscu Carlu Goldoniju.
Kaj se vam lahko zgodi lepšega, kot da v eni najimenitnejših kavarn – Caffe Florian na Markovem trgu v Benetkah, popijete ledeno kavo ali sok iz čaše, ki jo je oblikoval Oskar Kogoj. Spomin na znana Benečana pa lahko obudite tudi doma v krogu prijateljev …


33 KOZAREC ZA VODO AQUA

(voda, sok, viski, kristalin)

33
KOZAREC ZA VODO AQUA

VODA je vir življenja in zdravja! Človek izhaja iz vode in se iz nje rodi.
Pričujoči kozarec za vodo je nastajal z raziskavami energij, pranske energije in posebne oblike. Posebna oblika stožca in krogle (izpihan zračni mehurček) so omogočili steklarski mojstri Steklarne Rogaška, ene izmed največjih tovarn ročno pihanega stekla na svetu.
Znanstvene raziskave izhajajo iz študij, ki sta jih naredila Masaru Emoto in Massimo Citro.
Osebne raziskave skrivnosti oblike pa so nastale pod vodstvom prijatelja in avatarja S. S. S. Babe!
Rezultati so osupljivi, saj v takem kozarcu čista voda v 10 minutah pridobi na vibracijskih vrednostih 100% po radiestezijskih raziskavah O. K. Nature Design, merilo 1:100. Slovenija ima najboljše vode; v zdravilnih vodah je vodilna v svetu.
Poizkusite kozarec, ki vam bo vodo blagoslovil in voda vam bo povrnila novo življenje!


34 ENERGETSKI PLOŠČATI VRČEK

(v = 13 cm)

34
28 SVEČNIK TUKA

Iz kolekcije Energy Design. Posebnost vrčka sta anatomsko oblikovan ročaj in ploščata oblika.


35 KOZAREC ZA VODO BAKH

(voda, sok, viski, kristalin)

35
KOZAREC ZA VODO BAKH

VODA je vir življenja in zdravja! Človek izhaja iz vode in se iz nje rodi.
Pričujoči kozarec za vodo je nastajal z raziskavami energij, pranske energije in posebne oblike.
Oblika lingama notranjosti kozarca vzpostavlja kroženje pranske energije, tako da se voda zaradi kozmičnega spomina oplemeniti s pozitivnimi vibracijami – voda postane zdravilna. Izdelali so ga steklarski mojstri Steklarne Rogaška, ene izmed največjih tovarn ročno pihanega stekla na svetu.
Razširjena kolekcija je oblikovana z namenom, da omogoča pravilno degustacijo različnih pijač: penine, belega in rdečega vina, žganja … Imenuje se po starorimskem bogu vina.


36 PLEČNIKOV KELIH

(v = 14 cm, kristalin, pozlata (18 karatno zlato))

36
28 SVEČNIK TUKA

Oblikovan je v spomin največjemu slovenskemu arhitektu Jožetu Plečniku, ki je analiziral zlasti umetnost stare Grčije in Etruščanov.


37 KOLUMBOV KOZAREC ZA VISKI

(kristalin)
37
KOLUMBOV KOZAREC ZA VISKI
KOLUMBOV KOZAREC ZA VISKI KOLUMBOV KOZAREC ZA VISKI

Izhaja iz oblike jajca, nanaša pa se na odkritje Amerike. Znana pripovedka razlaga, kako je Kolumb na razburkanem morju tolažil svoje mornarje. Obljubljal jim je, da tistega, ki postavi jajce pokonci, nagradi. Te filozofsko obarvane naloge ni zmogel nihče, razen njega. Prijel je jajce in z njim udaril po mizi – ostalo je pokonci. Na to jajce spominja Kolumbov kozarec, ki se nenehno vrti, premika in vibrira kot človeško življenje, Zemlja.


38 VRČEK ZELENEGA SRCA

(ø = 6 cm, v = 12 cm, 200 ml)

38
VRČEK ZELENEGA SRCA
VRČEK ZELENEGA SRCA VRČEK ZELENEGA SRCA

V kulturi Slovencev se je vse do današnjih dni ohranilo veliko elementov kulturne dediščine, ki pričajo o staroselskih koreninah Slovenetov. Že iz časa predantike so sledi Slovenetov – tudi na območju občine Žalec.
Vrček za PIVO je oblikovan po energetskih skritih vibracijah oblik in numerologiji, kar naredi vsebino ZDRAVILNO. S preseganjem običajnega znanja dizajna ga uvrščamo v ENERGY in DEVIN DESIGN. Ročaj je oblikovan tako, da ko pijemo v dvoje, se obliki ročajev prelijeta v obliko SRCA – ZLATO SRCE ZA ZELENO DOLINO ŽALCA. Sai Baba govori: »ZAČNI VSAKO DELO S SRCEM«.
Leta 1996 je bilo odprtje galerije OSKAR KOGOJ NATURE DESIGN v Savinovi hiši. Občina Žalec ponovno odpira stalno zbirko Oskar Kogoj Nature Design s posvetilom novega vrčka za pivo. Avtor je vrček oblikoval za prvo pivsko fontano na svetu, ki so jo odprli v Žalcu 6. septembra 2016 in svoj dizajn doniral Občini Žalec za dobrobit človeštva. Na pobudo župana g. Janka Kosa in g. Matjaža Juterška iz Zavoda za kulturo, šport in turizem se vodi naprej tradicija zlate zelene doline Žalca.


39 VRČ TRI GRACIJE

(1,5 l, kristalin)

39
VRČ TRI GRACIJE

Predstavlja obredno posodo nesmrtnosti, ki upodablja boginjo lepote – mater. Njene prsi dajejo mleko, ki je sveto. Sodobna evropska kultura se obrača na starodavne temelje, tudi kretsko-mikenske, in jih obnavlja. Vrč je namenjen točenju vina, mošta, lahko pa tudi vode.


40 VRČ ETRUŠČAN

(0,5 l, kristalin)

40
VRČ ETRUŠČAN
VRČ ETRUŠČAN

Etruščanska oblika sledi obliki, ki izhaja iz kretsko-mikenske kulture vrča Treh gracij.


41 SLOVENSKI VRČ

(1 l, kristalin)

41
SLOVENSKI VRČ

Slovensko izročilo je starodavno. V njem najdemo med drugimi tudi likovne prvine, ki pomenijo pravo kulturno bogastvo. Iz njih je umetnik črpal navdih za pričujoči vrček. Na Slovenskem vrču namenjenem točenju mošta, vina, lahko pa tudi vode ali soka, so oblikovane izbokline v obliki grozdnih jagod – kot simbol sonca, rodovitnosti ...


42 STEKLENICA MAGNOLIJA

(v = 30 cm, kristalin)

42
85 STEKLENICA MAGNOLIJA

Simbolizira cvet lotosa oziroma belega cveta magnolije. V dnu steklenice je izpihan poseben mehur jajčaste oblike.


43 MAGIČNA STEKLENICA – MAGIČNO OGLEDALO “ETRUŠČAN”

(26 cm x 14 cm, rumeni lister, kristalin)

43
84 MAGIČNA STEKLENICA – MAGIČNO OGLEDALO “ETRUŠČAN”

Etruščani in Veneti so bili prvi nosilci kulture na Apeninskem polotoku. S pomočjo slovenskih dialektov lahko razumemo njihov prastari jezik. Magična steklenica ali ogledalo je prispodoba njihovega spoznanja o JAZU. KDO SEM JAZ? Vidim te v ogledalu ali pa v posebni obliki ogledala stekleničke. Oblika izhaja iz magične krogle, kjer se zrcali zlati prah in v njeni prispodobi vidimo sebe. Krogla je simbol Boga. Človek je Bog! OGLEDALO – STEKLENIČKA SPOZNANJA IN NEIZMERNE SREČE.


44 STEKLENICA ZA OLJE, KIS ALI DOMAČE ŽGANJE

(5 dl, kristalin)

44
STEKLENICI ZA OLJE, KIS ALI DOMAČE ŽGANJE

Steklenica na vitici, simbolu življenja, sta posvečeni humanistu Brandi Marte iz Firenc.


Spletni nakup izdelkov je možen v spletni trgovini
GALERIJA OSKAR KOGOJ  NATURE DESIGN, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren
Tel: 00386 (0)5 395 42 00 E: oskar.kogoj@siol.net
VSE PRAVICE PRIDRŽANE OSKAR KOGOJ    |    SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI   |    VARSTVO OSEBNIH PODATKOV   |    IZDELAVA SPLETNE STRANI: CARPEDIEM d.o.o.