e-trgovina

61 STEKLENA SLIKA »ZLATI LIPICANEC«

(65,5 cm x 54 cm, steklo)

61
GRAFIKA LIPICANEC V OBLEKI

Lipicanec je duhovni, baletni konj, odlikuje pa ga tudi moč, ki jo ima ta “konj Slovencev”.
Lipicanec – lipicanski konj je avtohtona pasma vročekrvnih konj, ki so najstarejši na svetu. Naši predniki so ga razvili s križanjem kraške avtohtone domače kobile s plemenitimi arabskimi in španskimi žrebci.

BELI KONJ je simbol vseh simbolov in je hkrati za Slovence, evropsko ter svetovno kulturno dediščino še živ primer duhovnosti in odlične živalske moči človeka.
Lipicanskega konja povezujemo z razvojem človeka – od živalske nature do božanskega spoznanja; od ČRNE barve do božanske BELE.
Lipicanec se skoti črne barve in kasneje postane bel. Taka transformacija pomeni preobrazbo človeške, živalske nature v božanskost spoznanja kozmičnih človeških vrednot.
Naši predniki so verjeli, da je beli konj Bog sam ...
Naučili so ga, da v naravni drži stoji na dveh nogah in lovi ravnotežje na dvignjeni tretji nogi, kar bi pomenilo Očeta, Sina in Sv. Duha, TRIGLAV, TRIBOŽJAT. Prav zato je LIPICANEC duhovni konj, uvrščamo pa ga tudi med delovne konje.
V krščanstvu najdemo na celotnem slovenskem narodnostnem prostoru Srednje Evrope mnogo prafar, posvečenih Sv. Juriju na BELEM KONJU (znak zgodnjega krščanstva).
Sv. Jurij premaga zmaja na belem konju, kar pomeni, da mora človek v življenju premagati svoj EGO, postati mora Bog v božjem stvarstvu enosti kozmične zavesti.
Nadvojvoda Karel, vladar notranje Avstrije (Karantanije) je leta 1580 v Lipici na Krasu ustanovil kobilarno. Med najdragocenejšimi konji, ki jih je pripeljal, je bil andaluzijski žrebec Pluta.
Osnovna pasma konjev je domači starodavni beli konj, ki je bil vztrajen, močan in je imel visok korak. Tega so nato križali s španskim in arabskim, zlasti iberskim konjem, pa tudi napolitancem ter polesincem.
Kobilarna je dosegla vrhunec razvoja za časa vladanja cesarja Karla VI. in hčere cesarice Marije Terezije. Na Dunaju je delovala znamenita španska jahalna šola, ustanovljena 1572. leta, ko se prvič pojavi lipicanec. Lipicanec postane plemiški in vojaški konj.
Lipicanec je neopisljiv – ko se pojavi, začara s svojo lepoto, inteligenco, svojo svobodo ter daje vtis Božanskega konja. Naši predniki so hoteli prav to sporočiti našim potomcem. Zatorej ta konj nosi globlje sporočilo, ki lahko pomaga človeku k razvoju in spoznanju samega sebe; spoznati dobroto in lepoto v duhovnosti človeka, ki je UNIVERZUM. Lipicanec domuje v LIPICI. Njegovo ime izhaja iz prastarega simbola slovenstva – LIPE. Ta je tudi sinonim LEPEGA, BELEGA.


62 SKULPTURA KOZMIČNO JAJCE

(ø = 33 cm, v = 11 cm, steklo, pozlata (18 karatno zlato))

62
KOZMIČNA JAJCE - STEKLENO

Je simbol večnosti, kreacije in božanstva. Je najpopolnejša oblika na Zemlji in hkrati praoblika AUM, VIBRACIJA, primordialna energija: Nature, Energy in Devin Design.
Je ON, VANJ se stekajo vse oblike in iz NJEGA se porajajo procesi kreacije in je nesmrten! Da bi to dokazal, je SAI BABA iz svojega telesa porodil to božansko obliko in dokazal skrivnost vsega stvarstva!
Avtor je bil z ženo Tatjano prisoten takemu porodu, ki se imenuje LINGODBHAWA, čudežu čudežev, dne 15. 2. 1999 ob 6.21 zjutraj v Puttaparthiju v Indiji. »Jaz sem v Očetu in Oče je v meni. Jaz sem v Vas in Vi ste v meni,« je dejal Jezus Kristus.
Pri starih Slovencih pa je bil rek: »V Rajski ptici je jajce in v jajcu je Rajska ptica, ki je BOŽANSKO BITJE, in to je JAZ!«


63 NAMIZNA URA LAGUNA

(17 cm x 11 cm, kristalin)

63
99 NAMIZNA URA LAGUNA

Urica Laguna spominja umetnika na obmorski kraj Sesljan, kjer morje oblikuje kraški kamen. Podobne oblike ustvarja morska vibracija v pesku beneškega zaliva. Naravne, preproste oblike se povezujejo v celoto, kakršna je mati z otrokom, družina … Tako kot se druga drugi priklanjajo in so ene večje od drugih, ura uravnoveša naše telo. Ura ni le številčnica, temveč krogla življenja, ki nas spodbuja v odnosu do narave.


64 KRISTALINSKA ŽLIČKA ZA MED

(d = 14 cm)

64
97 KRISTALINSKA ŽLIČKA ZA MED

Žlička za med, oblikovana po slovenski etnološki tradiciji, je tokrat prvič iz kristalina, ročno izpihana iz rok mojstrov umetne obrti.
Na ta način se poklanjamo svetovno najbolj znani APIS MELIFICA CARNICA, kranjski čebeli, znamenitemu simbolu Slovencev in simbolu narave, ki je stara cca. 12.000 let.
Kultura čebelarstva pri Slovencih in ljubezen do čebele sta lahko vrhunec spoznavanja tudi samega sebe. Kulturna dediščina, ki jo daje čebelica, je spodbuda k lepemu, dobremu in naravnemu.
“Bodi priden kot čebelica Maja”!
Kristalinska žlička za med ima sedem kanelur. Pomeni vhod v božanskost števila sedem.


65 OBTEŽILNIK – 1 KG

(v = 8 cm, kristalin, pozlata (18 karatno zlato))

65
98 OBTEŽILNIK – 1 KG

Obtežimo stvari, ki so za nas vrednota, ki imajo za nas simbolno vrednost! Število 1 je v vseh civilizacijah Bog. Če dodajamo številke k enici ali jih od nje odvzemamo, se ta ne spremeni. Enica je matematična nespremenljivka.
Obtežilnik – 1 kg simbolizira tudi 1 kg zlata, 1€, 1 cekin, 1 ljubezen, 1 življenje, 1 Boga, 1 dobroto, 1 lepoto, 1 zemljo ... Obtežimo s pozitivno mislijo naše vrednote!


66 MEDALJON ZA SREČO – SAI BABA, STENSKI OBESEK ZA SREČO – SAI BABA

(ø = 5 cm, kristalin,18-karatno zlato)

66
100 MEDALJON ZA SREČO
100 MEDALJON ZA SREČO 100 MEDALJON ZA SREČO

Portret Bhagavan Sri Sathia Sai Baba, Poorna Avatar XX. stoletja naše ere, živi in dela v Puttaparthiju v Indiji. Portret pomeni obliko sestopa božanske energije, ki se je utelesil na ZEMLJI z vsemi 16 KALA MOČMI. Svetopisemsko: VSEMOGOČNI, VSEPRISOTNI IN VSEVEDNI ČLOVEK – BOG, BOG – ČLOVEK.
V času, ki ga živimo, lahko spoznamo njegovo učenje resnice, ki je vedno samo ena – 1 = BOG.
Kozmični učitelj navaja pet življenjskih modrosti:
  I. RESNICA,
  II. PRAVILNO ŽIVLJENJE,
  III. RAZVOJ LJUBEZNI ZA VSA ŽIVA BITJA,
  IV. MIR,
  V. NENASILJE.
Vsak človek ga lahko mentalno prikliče, da mu v slabih in težkih trenutkih pomaga. Medaljon oziroma stenski obesek prinaša SREČO, saj oddaja pozitivno kozmično energijo!


67 BUTELJKA OSTI JAREJ

(Lisjak –Kraški teran)

67
BUTELJKA OSTI JAREJ

“Osti jarej” pomeni: ostani mlad, zdrav, jar.


Spletni nakup izdelkov je možen v spletni trgovini
GALERIJA OSKAR KOGOJ  NATURE DESIGN, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren
Tel: 00386 (0)5 395 42 00 E: oskar.kogoj@siol.net
VSE PRAVICE PRIDRŽANE OSKAR KOGOJ    |    SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI   |    VARSTVO OSEBNIH PODATKOV   |    IZDELAVA SPLETNE STRANI: CARPEDIEM d.o.o.