GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

Ročno izdelano

Izdelano v Sloveniji

100% naravni materiali

Pozlata iz 18 karatnega zlata

Brezplačna poštnina (pri nakupu nad 300€)

Izdelki s certifikatom o avtentočnosti

Brezčasni design s sporočilom

PANTER V OKVIRJU – BELA GLAZURA

SIMBOLIKA
Simbol poguma, moči, zagnanosti za doseganje ciljev ...

OPCIJE


Cena: 215,00 €

Količina:

V košarico
V primeru, da trenutno izbranega artikla ni na zalogi, vas bomo kontaktirali.
Dodaj na seznam želja
Deli s prijatelji

Opis izdelka

 PANTER

Simbol poguma, moči, zagnanosti za doseganje ciljev ...

Stenska ali namizna skulptura (25 cm x 25 cm, porcelan, pozlata (18 karatno zlato), bela glazura, okvir)

Panter je eden izmed upodobljenih divjih živali na Vaški situli iz starejše železne (halštatske) dobe (sredina 5. stoletja pr. n. št.). 
Tako kot konje, so tudi druge živali upodabljali v stilizirani obliki. Stilizirana oblika odraža pri upodobitvi živali tisto, česar narava ne zmore, tj. njihovo poduhovljeno naravo.
Gre za veliko divjo mačko, nekoč živečo na tem območju Evrope. Imenujejo ga tudi jaguar, iz njegove podobe se je kasneje razvil t. i. beneški krilati lev.

Za panterja značilna neukročena divja narava, pogum, moč, hitrost in zagnanost, da sledi nagonu, instinktu, da doseže cilj, so zagotovo lastnosti, ki so si jih ljudje želeli. Tudi danes so te lastnosti zelo cenjene, tako v poslovnem svetu, kot tudi v vsakdanjem življenju pri doseganju osebnih ciljev.

IZDELEK JE ROČNO DELO!

ENERGIJA ZLATEGA ODSEVA 

Pomen zlate barve

Zlata barva simbolizira obilje, bogastvo, prestiž, blaginjo in razkošje. To je barva uspeha, dosežkov, zmagoslavja in optimizma. Povezana je s kakovostjo, ugledom, prefinjenostjo in eleganco. Zlata barva pritegne poglede in predstavlja navdih ter aktivacijo duhovne energije. Lahko izboljša duševno in telesno zdravje, hkrati pa osvetljuje pot do prihodnjih ciljev in prinaša uspeh, saj jo povezujemo z energijo sonca ter s tem z življenjsko energijo, močjo in samozavestjo. Pomaga pri doseganju duhovnega razsvetljenja in pridobivanju znanja ter globljega razumevanja lastnega jaza in duše. Slavi uspehe in motivira ljudi, da dosežejo svoj potencial.

Zlato je optimistično in pozitivno ter vsemu, s čimer je povezano, dodaja bogastvo in toplino, na ta način pa osvetljuje in krepi tudi druge stvari okoli sebe. Zlata barva povečuje strast in karizmo, pa tudi sočutje in razumevanje. Zlato je sveta barva tako v verskem kot magičnem kontekstu. Ponazarja božanske lastnosti, zaradi česar so številni predmeti, ki se uporabljajo v svetih obredih, iz zlata ali v zlati barvi. Povezana je z najvišjim, ima frekvenco višje zaščite ter pomeni popolno integracijo in duhovno služenje.

Zakaj pozlačeni artikli? Zaradi tega, ker ima človek v svojem telesu tudi malo zlata. Tisto, kar povezuje človeka v fizičnem smislu z njegovo dušo, je zlato. Ta povezava je »zlata«. Če se človek v spiritualnem smislu ne »pozlati«, ne more priti do Boga, ne more priti do spoznanja jaza, do globljega spoznanja, da je duhovno bitje. Duhovno bitje se lahko razvija samo v fizičnem telesu.

Sorodni izdelki

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio