GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

E-KNJIGA "Oskar Kogoj - OTROK. OBLIKOVALEC. ISKALEC. UČITELJ."

OSKAR KOGOJ - OTROK. OBLIKOVALEC. ISKALEC. UČITELJ.

Oskar Kogoj – oblikovalec, umetnik, mislec … in še bi lahko naštevali. O njem je bilo že ogromno napisanega. V vseh intervjujih se »razgali«, pri njem ne ostane nič skritega. Svoje razmišljanje deli z vsakim in povsod.

Knjiga »Oskar Kogoj – Otrok. Oblikovalec. Iskalec. Učitelj.« je nastala z željo po kratkem, a strnjenem prikazu njegovega življenja in dela. Odločili smo se, da v knjigi prevod združimo z maternim jezikom zato, ker želimo, da se v svet z vsakim izvodom ponese tudi slovenščina, jezik, ki je Oskarju tako svet, tako naraven in prastar, poln vsebine in skrivnosti.

Biografski fakti se prepletajo z anekdotami, ki ohranjajo njegov nemiren um še vedno ustvarjalen. Za popotnico pa nam nameni še nekaj življenjskih modrosti in nasvetov. Napotke, kako naj živimo in delamo, strne v naslednji misli: »Karkoli delaš, delaj dobro, delaj z ljubeznijo. Prizadevaj si za mir, resnico, ljubezen, nenasilje in pravilno delovanje. Svoje znanje opredmeti v najvišje dobro vseh. V tebi je vrelec ljubezni do življenja in vsega živega – poišči in uporabi ga. Spoznanja črpaj iz vsega, kar nas obdaja in poglej vase – dotaknil se boš božanskega.«

Prisluhnimo mu!

Prelistajte brezplačno knjigo v digitalni obliki in vabljeni k branju.


>Prelistaj knjigo© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio