GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

Naše poslanstvo in vizija

Naše poslanstvo in vizija je, da ima vsaka oseba Kogojev izdelek in ob njem uživa, ga občuduje, saj se pri tem vzbujajo pozitivni občutki. Želimo, da se prek izdelkov – predmetov – umetnin spodbudi občutek radosti, hvaležnosti, ljubezni, miru, občutek tistega lepega, kar vas osrečuje. Naj vas občutki ljubezni in hvaležnosti preplavijo znova in znova, vsako sekundo, minuto, uro, dan, leto … Naj se vaše srce, duša, spočije in zaživi. Zato podarimo tudi prijatelju, znancu, sodelavcu nekaj Kogojevega, da se ta radost in harmonija širita naprej.

Izdelke moramo uporabljati, koristiti, tako nas zdravijo in notranje obogatijo, če jim le mi to dovolimo. Spodbujajo nas k razmišljanju, kar sproži proces samozavedanja. S pozitivnimi čustvi in razmišljanjem dvigujemo vibracijo, vplivamo na podzavest, intuicijo. S tem prihaja do procesa sprememb v nas samih. In ko bodo misli, besede in dejanja prežeta z ljubeznijo in hvaležnostjo, bomo sposobni ustvariti boljši svet!


Sodobni čas nas pelje stran od naše notranjosti. Poudarja se moč in slavo. V temnem breznu slabosti in negativnosti se počasi začenja daniti. Uporabimo izdelke visoke umetnosti, ki nas prebujajo in nam pomagajo iz težkega spanca. Čas je, da se dvignemo, prebudimo in zaživimo. Zavedati se moramo, da nismo le fizična bitja, ampak tudi čustvena, duhovna.

»Narava vse ponudi, da bi človek imel raj,« pravi Oskar Kogoj. Božanska narava, v kateri je polno skrite življenjske energije, nam daje ustvarjalno moč – za kreacijo življenja in kreacijo za življenje. Vsaka oblika izžareva posebno energijo. Kogojevi izdelki so oblikovani tako, da upoštevajo pozitivne vibracije energije, s čimer se napolni tudi njihova okolica. S svojo zgodbo dopolnijo sporočilno vrednost.V preteklosti so bili ljudje tesneje povezani z naravo kakor danes. Raziskovanje preteklosti skozi dediščino nam odstira znanja prednikov, ki jih danes ponovno obujamo – moč energije narave in moč vere, volje ter zaupanja v najvišje dobro.

Stari Sloveneti ali danes Slovenci so poznali skrivnost življenja. Skrivnost je večni krog, večno življenje in transformacija, ki obstaja v naravi. Človeško življenje je igra lepote, dobrote, sreče in izzivov. Vse je odvisno od nas samih, naših misli, besed in dejanj. Razvijamo se z izkušnjo, s ciljem, da dosežemo brezpogojno ljubezen, notranji mir in zadovoljstvo v življenju. Človek je bog, a se tega še ne zaveda. Obuditi mora to, kar nosi globoko v sebi …
Oskar Kogoj je bil že od malega tesno povezan z naravo, kjer je dobil odgovore na marsikatera vprašanja. Njegova radovednost ga je vedno bolj vodila v ustvarjalnost. S preučevanjem starih civilizacij in zgodovine Slovencev je v svoje izdelke vpel tradicijo starih kultur in sodobnost, lepoto, funkcionalnost ter zmožnosti zdravljenja prek energije oblik.

Svoje delo posveča starim kulturam in civilizacijam, ki so zelo dobro poznale pomen notranjega bogastva in čistosti srca. S svojim ustvarjanjem nam skuša približati to resnico in nas spomniti na pomen našega bivanja. Fizično povezuje z duhovnim. Z izdelki celo znanstveno dokaže, da je materija energija, torej vibracija. Skozi vibracije nastaja umetnost.

Vabimo vas, da si vzamete čas in se v prodajni Galeriji Oskarja Kogoja v Mirnu prepustite oblikam, ki jih avtor iz narave prinaša bliže nam, in zgodbam predstavljenih izdelkov, s katerimi bi umetnik v tem materialnem in potrošniškem svetu nemalokrat rad ustavil čas samo zato, da bi prav vi pomislili nase, se zazrli v notranjost srca, se zamislili nad življenjem, ki ga živite.

UPORABLJAJTE KOGOJEVE IZDELKE IN UŽIVAJTE OB NJIH, KAJTI LE TAKO VAM BODO KORISTILI IN VAS OBOGATILI!
© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio