GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

Nature Design, Energy Design, Devin Design

NATURE DESIGN

»Narava vse ponudi, da bi človek imel raj.« Oskar Kogoj

NATURE – NATURA – NARAVA
Oskar Kogoj pravi, da se pomen NARAVE razkriva v treh besedah:
NA je sanskrtsko NAMAA in pomeni NE, NI MOJE, JE OD STVARSTVA, OD BOGA.
RA – BOG SONCA (iz egipčanske kulture); RAMA je najstarejša beseda AVATARJA RAME, ki pripada obdobju VELIKANOV, visok 4,30 m. Pred približno 20.000 leti je v Torinu živel sedem let in vnesel duhovno podobo človeka velikana.
VA je bog iz obdobja Pravenetov; VAN tako kot zunanji, vsemirski BOG (tudi v imenu Bhagavana Sri Sathya Saija Babaja).
Božanska narava, v kateri je polno skrite življenjske energije, nam daje ustvarjalno moč – za kreacijo življenja in kreacijo za življenje.

Oblikovanje Nature Design pomeni osveščeno povzemanje oblike iz narave. Narava povezuje vsa osveščanja iz prazgodovine svetovnih civilizacij, spoznanje o človeku, spoznanje božanskosti v JAZ-u, v srcu človeka, transformacijo, samouresničitev, veličastnost zveličanja, spoznanje raja. S pomočjo tako oblikovanih izdelkov dobimo uvid v misterije samega sebe.

Narava je bog in bog je narava. Bog je primordialno seme, ki prebiva v vsakem bitju. Bog je energija, ki zaganja univerzum in ga stabilizira. Oblikovalec in oblika nista ločena, marveč celota in sta nerazdružljiva. To je skrivnost božjega stvarstva.


Smisel oblikovanja je smisel življenja po naravnih zakonih, po popolni sreči, po razvijanju resnice, pravilnem delovanju, ljubezni za vsa živa bitja, po miru in nenasilju (kot so učili tudi Sai Baba, Jezus, Krišna, Mohamed, Zaratustra, Buda idr.). VSA zemeljska stvarstva služijo spoznavanju prave oblike; rastlinsko, mineralno – kamnito, živalsko in človeško kraljestvo!

Skozi globoke in vsestranske raziskave s področij umetnosti, mojstrovin, filozofij in civilizacij pridemo do spoznanja, da OM predstavlja začetek oblikovanja. Ponavljanje besede OM pa prinaša praenergijo v človeško telo, da bi se razvila prava MISEL. OM je izvor kreacije, saj vse iz njega izhaja in se v njega vrača. Prava oblika v oblikovanju pa je MISEL – BESEDA – DEJANJE (Tribožjat – Triglav).

Moj zadnji učitelj BHAGAVAN SRI SATHYA SAI BABA poudarja OM kot božje stvarstvo in najvišjo obliko oblikovanja ali vibracijo. Da bi učitelj vseh učiteljev dokazal znanje o obliki in oblikovanju, je iz svojega telesa rodil zlati lingam ali kozmično jajce. Oskar Kogoj je bil prisoten ob tem čudežnem dejanju, z ženo Tatjano, 15. februarja 1999, ob 6.21. Zlato JAJCE je čudež vseh čudežev njegovega življenja in izkustev, a ni edini …

Iz dveh LINGAMOV je nastalo kozmično SRCE, ki pomeni, da je v človeku božanska energija, ki jo je tudi znanost ASTROFIZIKE spoznala in jo raziskuje …


ENERGY DESIGN

Pomen te besede je v oblikovani obliki, ki daje sončno energijo z zavestnim raziskovanjem in eksperimentiranjem prenosa oblike energije iz narave, naravnih pojavov zemlje in vesolja v obliko sedanjega časovnega sveta. Tudi študij Keopsove piramide, kot PA HENOH, ki skriva znanje predpotopne civilizacije, se danes razkriva v metafizični znanosti.


Roke pri oblikovanju delujejo po načinu muder, zakonu modrosti, izkustvu frekvenc in informacij, kot ponovne povezave s kreacijo. Kar obstaja v makrokozmosu, obstaja tudi v mikrokozmosu, torej v vsakem človeškem bitju!
Vsaka oblika izžareva posebno energijo. Materija je energija, torej vibracija. Kogojevi izdelki so oblikovani tako, da upoštevajo pozitivne vibracije energije, s čimer se napolni tudi njihova okolica. Ta energija prispeva k razvoju, dozorevanju človeške duše.


V svoja dela Kogoj najpogosteje vključuje simbol valovnice in jajca. Valovnico najdemo vsepovsod. Narava išče svetlobo, kozmično energijo, ki valovi. Vsakodnevno to lahko občutimo tudi v telesu in smo tako del tega. Jajce, kot najbolj popolna energetska oblika, simbolizira ponovno rojstvo ali novi začetek. Iz jajca vse nastaja in vanj se vse združuje. Krhkost jajca nas opozarja, da je treba ustvarjalno energijo skrbno negovati. Kozmična sevanja iz jajčne oblike so zdravilna in samoohranilna. To so verjeli že v antičnih časih, saj so v amforah v obliki jajca shranjevali jedilna olja, vina, eterična olja …

Energy design p
omeni zavestno oblikovanje posebnih energetskih oblik, ki spreminjajo vibracije iz nižjih v višje. Da bi dosegli popolne oblike, ki služijo človeku k dvigu duše, moramo skozi življenjsko izkušnjo in poseben študij o vibraciji, zlasti obliki, daleč nazaj v znanje Ved, kjer so te skrivnosti zabeležene.


DEVIN DESIGN

Imenovanje izhaja iz slovenskega imena italijanskega kraja DEVIN (it. Duino) blizu Trsta. Naši davni predniki so ga uporabljali in častili kot DÈVIN, BOŽJI, zaradi lastnosti, ki jo ima ta pečina. Narava ga je izoblikovala iz kraškega kamna – KARA – tukaj spet RA (bog sonca). V notranjosti, v vsebini te pečine, se nahaja VODA, ki vsebuje vse vibracije mogočne kamnine in spet oddaja na gladini morja posebno zdravilno moč, ki jo lahko občutljiv človek uporabi kot zdravilo, kot stik s samim seboj. V prazgodovini naših davnih prednikov so VENETI, ob poletnem solsticiju bogu »MORJA«, iz PEČINE DEVIN žrtvovali BELEGA KONJA, prednika slovenskega lipicanca (o tem piše že rimski pisec Plinij starejši).Ob takih naravnih svetih točkah so se naši predniki zdravili in duhovno vzdigovali. Na Goriškem, v povezavi s sosednjo Italijo in Hrvaško, obstajajo štiri izrazite točke, ki so v obliki dvojne piramide ali DVIGNJENEGA KVADRATA v obliki venetske ČRKE B, ki pomeni BOG.
To so:
  • Mirenski grad (cerkev Žalostne Matere Božje),
  • Sveta Gora (bazilika Kraljice Svetogorske),
  • Barbana pri Gradežu (cerkev sv. Marije) in
  • Trsat nad Reko (cerkev Trsatske Gospe).
Stari Sloveneti ali danes Slovenci so poznali skrivnost življenja. Skrivnost je večni krog, večno življenje in transformacija, ki obstaja v naravi. Človeško življenje je igra lepote, dobrote, sreče in izzivov. Vse je odvisno od nas samih, naših misli, besed in dejanj. Razvijamo se z izkušnjo, s ciljem, da dosežemo brezpogojno ljubezen, notranji mir in zadovoljstvo v življenju. Človek je bog, a se tega še ne zaveda. Obuditi mora to, kar nosi globoko v sebi …
© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio