• 0
SLO | ENG

Pogoji poslovanja

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko http://www.galerijaoskarkogoj-sp.si spletne strani, (v nadaljevanju : »spletna stran«), ki jo upravlja Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren (v nadaljevanju: »ponudnik«).

Na elektronska obvestila in različne tržne tehnike se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na oskar.kogoj@siol.net, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval. Z uporabo in nakupom preko spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami ter pogoji poslovanja. Vsi uporabniki uporabljajo spletno mesto na lastno odgovornost.

V Galeriji Oskar Kogoj v Mirnu imamo še mnogo različnih ponudb izven programa spletne trgovine zato vas vljudno vabimo, da nas osebno obiščete kjer vam bomo predstavili še večjo izbiro izdelkov!

INFORMACIJE O PONUDNIKU IN KOMUNIKACIJA Z NJIM

Ponudnik se zavezuje, da bo ravnal v skladu z zakoni in uporabniku nudil vse potrebne informacije.
Ponudnik in njegov naslov:

GALERIJA OSKAR KOGOJ
Katjuša Kogoj Mužina s.p.
Miren 125, 5291 Miren
Tel.:+386 (5) 395 42 00

Elektronski naslov:
oskar.kogoj@siol.net
(uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)

Matična številka:
1324306

Identifikacijska številka za DDV:
SI23841893

Številka poslovnega računa – TRR:
IBAN: SI56051008016262139 (ABANKA)

BIC-koda:
ABANSI2X

POGODBA

Nakupna pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi prejem potrošnikovega/uporabnikovega naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na uporabnikov elektronski naslov.
Nakupna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji so sestavni del nakupne pogodbe.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena pri ponudniku in kupcu na pisno zahtevo vedno dostopna.

CENE

Objavljene cene v spletni strani in izdane ponudbe, računi veljajo na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne strani. Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti.
V primeru napak si pridržujemo pravico do sprememb. Cene veljajo v primeru plačila z spodaj navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji. Vse cene veljajo za artikle na zalogi trgovine.
Kljub prizadevanju, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Cene so maloprodajne, vsebujejo 22% in 9,5% DDV in so označene v EUR.
Cene ne zajemajo stroškov dostave oziroma poštnine, dotiska, gravure, posebne unikatne glazure, ... kar je predmet posebne ponudbe.
Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.
Popusti se med seboj ne seštevajo.

Artikli nimajo garancije!

NAČINI PLAČILA

Izdelek, ki ga kupite v Galeriji Oskar Kogoj lahko plačate z gotovino ali plačilno kartico ob prevzemu izdelka!
Plačilo za katerokoli naročeno blago lahko opravite tudi ob prevzemu blaga (po povzetju z odkupnino) v kolikor se odločite, da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu, je možno le plačilo z gotovino v enkratnem znesku. Zato morate biti na vrednost naročila ob prevzemu osebno prisotni.
Plačilo predračuna ali računa z nakazilom poravnate na navedeni račun, ki vam ga pošljemo preko elektronske pošte na naslov, ki ste ga ob vašem naročilu navedli. Po prejetju vašega plačila na naš TRR sledi dobava v dogovorjenem roku.


NAROČANJE

Prodaja je namenjena fizičnim in pravnim osebam. Naročila sprejemamo po telefonu, telefaksu ter e-pošti. Naročilnica mora obvezno vsebovati: sedež podjetja, točen naslov za dostavo, kontaktno osebo, identifikacijsko številko za DDV in telefonsko številko. Podpisana naročilnica ima za kupca in prodajalca status pogodbe.
Ponudnik bo sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. V primeru napake ali iz drugih razlogov, lahko kupec brez dodatnih stroškov odstopi od naročila v času od izdaje naročila do prejema obvestila, da je naročilo v obdelavi. Naročilo lahko prekličete s sporočilom na elektronski naslov oskar.kogoj@siol.net ali pokličete na tel. +386 5 3954 200. V primeru, da ponudnik ugotovi, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti lahko naročilo zavrne.

DOSTAVA BLAGA IN STROŠKI POŠTNINE

Blago vam lahko dostavimo z dostavno službo, lahko pa ga prevzamete na sedežu naše trgovine (pri naročanju navedite lastni prevzem v Galeriji Miren) v odpiralnem času trgovine. Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca.

Blago naročeno v spletni strani http://www.galerijaoskarkogoj-sp.si, gre na pot v najkrajšem možnem času – če je na zalogi v našem skladišču, načeloma še isti dan oziroma v roku treh dni, oziroma vas bomo o dostavi pisno obvestili. V primeru, da ste morda naročili blago, ki je ravno pošlo ali ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktov. Vsi izdelki so ročno mojstrsko delo, zato je dobavni rok tudi od 30 do 60 dni v kolikor izdelki niso na zalogi.
Da bi naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. Ponavadi je to paketna dostava Pošte Slovenije, kar pomeni, da dostavo lahko pričakujete že naslednji dan v dopoldanskih urah, če je bilo naročilo oddano do 14. ure. V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši enoti Pošte Slovenije.

Strošek STANDARDNE DOSTAVE po Sloveniji je 6,90 eur z že vključenim DDV-jem.
Strošek HITRE POŠTE po Sloveni je 14,90 eur z že vključenim DDV-jem. Naročilo oddano do 13.00 ure dostavimo s HITRO POŠTO že naslednji delovni dan.
Pri nakupu nad 200,00 eur je dostava po Sloveniji brezplačna, vendar ne vključuje HITRE POŠTE.
Pošiljka se pošilja s pazljivejšim ravnanjem, zato je blago pri pošiljanju varno!
Pošiljka je ZAVAROVANA V PRIMERU LOMA!

Pri prevzemu odkupne pošiljke si Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku (od 98,00 eur je 1,05 eur, od 98,00 – 501,00 eur je 1,07%, nad 501,00 eur pa 5,36 eur), strošek provizije poravnate direktno dostavljavcu Pošte Slovenije.

Če v primeru dostave blaga ugotovite, da je prišlo do loma pri pošiljki nas morate takoj obvestiti - še isti dan, oziroma najkasneje v roku treh dni. Kupec mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo enoto Pošte Slovenije v enakem stanju, kot ga je prejel ter izpolni zapisnik o poškodovani pošiljki.
Pišite nam na elektronski naslov oskar.kogoj@siol.net ali nas pokličite na telefonsko številko 05 39 54200. Kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki, kopijo računa ter vaše podatke nam pošljite na naslov podjetja. Poškodovano blago vam bomo brez stroškov zamenjali v najkrajšem možnem času! Navedenega roka se morate držati sicer vam reklamacije ne bomo upoštevali.

Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

ODSTOP OD NAROČILA PRED DOSTAVO

V primeru napake pri naročanju prek spletne strani lahko uporabnik naročilo prekliče s klicem na telefonsko številko 05 39 54200 ali pisno na e-mail naslov oskar.kogoj@siol.net.

VRAČILO BLAGA

Fizično kupljeno blago lahko zamenjate v roku osmih dni, z originalnim računom, kasnejših reklamacij ne upoštevamo.
Blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži ter poslano na naslov našega podjetja, pri čemer kupec sam nosi stroške vračila blaga oziroma ga prinese v podajalno. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Stroška poštnine ne vračamo in ni predmet reklamacije!

Potrošnik ne more odstopiti od pogodbe, katere predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika in ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam (gravure, natisi, posebne glazure, večje količine, …).
Vračila ne bomo upoštevali za izdelke, ki so bili pri vas doma poškodovani ali uporabljeni. Pridržujemo si pravico, da vračilo poškodovanega, uporabljenega ali izdelka, ki pri vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (darilne embalaže, računa, …) zavrnemo. Zato vas prosimo, da z izdelki ravnate gospodarno in pazljivo saj bomo le tako lahko nemoteno izdelek zamenjali.

Če v primeru dostave blaga ugotovite, da je prišlo do loma pri pošiljki nas morate takoj obvestiti - še isti dan, oziroma najkasneje v roku treh dni. Kupec mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo enoto Pošte Slovenije v enakem stanju, kot ga je prejel ter izpolni zapisnik o poškodovani pošiljki.

Pišite nam na elektronski naslov oskar.kogoj@siol.net ali nas pokličite na telefonsko številko 05 39 54200. Kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki, kopijo računa ter vaše podatke nam pošljite na naš naslov. Poškodovano blago vam bomo brez stroškov zamenjali v najkrajšem možnem času! Navedenega roka se morate držati sicer vam reklamacije ne bomo upoštevali.

VAROVANJE PODATKOV

E-novice in privolitve, ki se nanašajo na prejemanje e-novic galerijaoskarkogoj-sp.si sledi načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje galerijaoskarkogoj-sp.si e-novic o aktualnih trendih in novicah, se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke. V tem primeru so to: e-pošta in IP naslov naprave, s katere se prijavlja. Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v naslednje namene:

[1] (OBVEZNO) Privolitev za prejemanje galerijaoskarkogoj-sp.si novic o aktualnih trendih in drugih zanimivostih velja do preklica in obsega:

•uporabo podatkov za pošiljanje rednih e-novic o aktualnih novicah
•uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so obvestila o dogodkih in podobno
•izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh novičk
•obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)
•izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na straneh galerijaoskarkogoj-sp.si nam omogočajo izvajanje kontaktiranje, povezano z vašimi aktivnostmi na straneh panitball-trgovina.si, ter agregirane in anonimizirane analize uporabe portala in tamkajšnjih vsebin.
•vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje s posebno privolitvijo za takšne namene.

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov oskar.kogoj@siol.net in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

•Pravico do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki: posameznik ima pravico do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v zvezi z njim, da se seznani z obdelavo in da preveri njihovo zakonitost;
•Pravica do popravka oz. dopolnitve osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da galerijaoskarkogoj-sp.si brez nepotrebnega odlašanja popravi njegove netočne osebne podatke;
•Pravica do izbrisa osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da galerijaoskarkogoj-sp.si brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, v obsegu, kot ga dovoljuje veljavna zakonodaja;
•Pravica do omejitve obdelave: posameznik ima pravico doseči, da galerijaoskarkogoj-sp.si omeji obdelavo osebnih podatkov, kadar oporeka točnosti osebnih podatkov, kadar je obdelava nezakonita in namesto izbrisa osebnih podatkov zahteva omejitev njihove uporabe, ter v primerih, ko galerijaoskarkogoj-sp.si njegovih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo njegovih pravnih zahtevkov;
•Pravica do prenosljivosti podatkov: posameznik ima pravico, da prejme svoje osebne podatke, ki jih je posredoval oops.si v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, ter pravico da te podatke galerijaoskarkogoj-sp.si posreduje drugemu upravljavcu, kadar je do tehnično izvedljivo.
•Pravica posameznika do ugovora: posameznik ima pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi svojih osebnih podatkov, kadar se le-ta izvaja zaradi zakonitih interesov, zaradi katerih si galerijaoskarkogoj-sp.si osebnih podatkov, kadar se ti obdelujejo za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, v kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se njegovi osebni podatki ne obdelujejo več
•Pravica do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Uporabnik/ca je s podpisom privolitve seznanjen/a, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca na e-naslov oskar.kogoj@siol.net.

Seznanjen/na je tudi, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od uporabnika galerijaoskarkogoj-sp.si storitev zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/na je tudi, da mora upravljavec na zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, katalogov, vabil, sporočil, ponudb, predračunov, računov in ostalo potrebno za komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim ali nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla, če kupuje preko spletne trgovine.

Dostavni službi (npr. Pošti Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo in telefonsko številko, če bo to potrebno.
Zbirni podatki bodo razkriti le in če je tako določeno z zakonom in v dobri veri, da je tovrstno dejanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.
Na elektronska obvestila in različne tržne tehnike se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na oskar.kogoj@siol.net, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo spletne strani http://www.galerijaoskarkogoj-sp.si pričakujemo vaše sporočilo na telefonsko številko: 05 39 54 200 ali na naslov:
GALERIJA OSKAR KOGOJ,
Katjuša Kogoj Mužina s.p.
Miren 125
5291 Miren.
E-mail: oskar.kogoj@siol.net

Če v primeru dostave blaga ugotovite, da je prišlo do loma pri pošiljki nas morate takoj obvestiti- še isti dan, oziroma najkasneje v roku treh dni. Kupec mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo enoto Pošte Slovenije v enakem stanju, kot ga je prejel ter izpolni zapisnik o poškodovani pošiljki. Pišite nam na na zgoraj navedeni naslov ali nas pokličite na telefonsko številko 05 39 54200. Kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki, kopijo računa ter vaše podatke nam pošljite na naslov podjetja. Poškodovano blago vam bomo brez stroškov zamenjali v najhitrejšem možnem času! Navedenega roka se morate držati sicer vam reklamacije ne bomo upoštevali.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takih primerih, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanje, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine.
Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani – spletne trgovine. Ponudnik ne zagotavlja popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani – spletni trgovini niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.
Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do uporabo spletne strani.
Uporabnik mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (e-mail, geslo). Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila nastati uporabniku zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.
Vse pravice pridržane.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: oskar.kogoj@siol.net. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

PRAVNO OBVESTILO

Besedila in fotografije objavljene na spletnem naslovu http://www.galerijaoskarkogoj-sp.si (v nadaljevanju spletno mesto) so last Galerije Oskar Kogoj, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren in so brez pisnega dovoljenja prepovedane za prepisovanje in objavljanje za kakršnekoli namene. Vsebino je prepovedano razmnoževati ali kakorkoli razširjati. Dovoljeno je tiskanje informacij in gradiva z namenom ogledovanja, branja za nekomercialne namene ter izključno za osebne namene in domačo rabo. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drugi način brez predhodnega pisnega dovoljenja je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa iz naslova http://www.galerijaoskarkogoj-sp.si za katerekoli druge namene.

Brezplačen katalog

Naročite svoj brezplačen katalog, v katerem najdete umetniške izdelke Oskarja Kogoja.


> Naroči katalog
© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio