GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

Ročno izdelano

Izdelano v Sloveniji

100% naravni materiali

Pozlata iz 18 karatnega zlata

Brezplačna poštnina (pri nakupu nad 300€)

Izdelki s certifikatom o avtentočnosti

Brezčasni design s sporočilom

NOŽ TRIGLAV

OPCIJE


Cena: 319,00 €

Količina:

V košarico
V primeru, da trenutno izbranega artikla ni na zalogi, vas bomo kontaktirali.
Dodaj na seznam želja
Deli s prijatelji

Opis izdelka

NOŽ TRIGLAV

(24 cm x 3 cm x 4 cm, nerjaveče jeklo, orehov les, usnjena nožnica)

Lovski nož Triglav je nastal iz prepričanja, da napredna tehnologija in avantgardno oblikovanje ne smeta zanemariti velikega nauka preteklosti, kulture tradicije in narave "Nature design".
Pri oblikovanju noža Triglav je šlo za proučevanje sodobne oblike ob navdihu paleovenetske kulture in najpomembnejših arheoloških najdišč: Svete Lucije – Mosta na Soči, Esteja, Padove, Kuffarna, Bologne, Hallstatta, Novega mesta, Vač in drugih ter slovenske, furlanske in srednjeevropske ljudske dediščine, bogate z lovsko tradicijo, ki je prav na pobočja Triglava – Triroga – Trimužjata umestila lepo bajko o zlatorogu.
Tudi izdelava noža Triglav je zahtevala združitev avantgardnosti in tradicije, napredne tehnologije in obrtniške izkušnje.
Izredno trajanje ostrine noža daje nerjaveče jeklo z visoko vsebnostjo ogljika. Vroče kovanje rezila, ki je podobno kot pri izdelavi turbinskih lopatic, dodatno izpostavlja njegove odlične mehanske lastnosti.
Toplotna obdelava rezila ponovno odkriva veliko tradicijo furlanskih obrtnikov – kovačev iz Maniaga (Italija) – kljub temu da danes uporabljajo najbolj prefinjene moderne priprave, kot so peči z nadzorovano atmosfero in hlajenje pri minus 70 °C.
Noži so oštevilčeni, ročaje pa so ročno izdelali iz dragocene domače orehovine ali ebenovine pravi obrtniški mojstri. Nož TRIGLAV je razstavljen v nekaterih stalnih zbirkah Kogojevih del, med drugim v Izraelskem muzeju v Jeruzalemu.

IZDELEK JE ROČNO DELO!

Sorodni izdelki

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio