GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0
Čas nastanka dela
1986

TEHNIČNI PODATKI



Deli s prijatelji

Opis izdelka

KNJIGA TARPAC, UNA COLLEZIONE DI MOBILI ISPIRATI AL PASSATO




Preden je Oskar Kogoj začel sodelovati s podjetjem Tarpac Data International, se je podjetje ukvarjalo z izdelavo replik srednjeveškega pohištva iz kostanjevega lesa. Podjetje je izdelovalo tudi opremo za cerkve, npr. spovednice, klopi … Ko so se spoznali, je Kogoj zanje oblikoval knjigo o kulturi kostanja in nov znak, moderniziran ank, ki so ga takoj sprejeli za svojega. Predstavljal je simbol nove linije pohištva in izdelkov za dom.
Ank predstavlja začetek in konec, povezavo med »zgoraj in spodaj«, nebesi in peklom. Vse, kar v življenju napraviš, se da na tehtnico – univerzalna tehtnica, ki predstavlja karmo (kar imaš). Dobro se vrača z dobrim, slabo s slabim …
Grafično postavitev znaka je napravil Kogojev prijatelj, oblikovalec Boris Ljubičić iz Zagreba, ki je v ank »spustil« sončne žarke.
Slikovno bogata monografija v štirih jezikih (italijanščina, francoščina, angleščina, nemščina) predstavlja kratek pregled uporabe kostanjevega lesa skozi zgodovino in pohištvo iz kolekcije Tarpac. Knjiga s trdimi črnimi platnicami, na katerih je odtisnjen samo grafični zaščitni znak podjetja, je shranjena v ovitku s slikovno podlago in naslovom. Knjiga je bila izdana v Artegrafici Bolzonella, Padova. 
© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio