GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

O izdelkih

Oblikovan izdelek je lahko nekaj vrhunskega, dosežek znanja in raziskovanja, inovativnosti in kreativnosti. Lahko je obogaten z zgodovino, Kogojev zagotovo s slovensko in/ali tujo kulturno dediščino ter sodobno ustvarjalnostjo. Ob vsem tem ima vsak izdelek svojo zgodbo, razlago simbolnega pomena izdelka, zapisano na certifikatu o izvirnosti.

"Nikoli ne začnem projekta kot duhovni novinec. Vedno je za vsako nalogo dolgo miselno delo. Tudi po nekaj mesecev ali celo let trajajo duhovne raziskave in dogovarjanja, ki so predpriprava, da pričnem z delom. Šele nato se začenjajo zbirati elementi za konstrukcijo. Oblikovanje je zadnje, kot obleka na telo .”Kogojevo oblikovanje je vedno imelo nek temelj, izhodišče. Najsi bo to oblika iz narave, izbran simbol, arheološki artefakt … Že v začetku svojega oblikovanja, tudi industrijskega, je svoje delo podkrepil s pomenom, z zgodbo, ki jo nosi izdelek. Je mojster oblikovanja in povezovanja različnih znanj ter ubeseditev le tega.

Certifikat z zgodbo je dodana vrednost, ki jo je Oskar Kogoj uvedel že pred več kot šestdesetimi leti. Na podlagi odziva kupcev in uporabnikov je to postalo stalnica, zapis pa vedno bolj obširen, podroben. Proces kreiranja zajema dolgotrajno raziskovanje, proučevanje, eksperimentiranje …, del tega se skriva v obliki, del pa se razkriva v zapisanem sporočil.


Oskar Kogoj svoje delo posveča starim kulturam in civilizacijam, ki so zelo dobro poznale pomen notranjega bogastva in čistosti srca. S svojim ustvarjanjem nam skuša približati to resnico in nas spomniti na pomen našega bivanja. Fizično povezuje z duhovnim. Z izdelki celo znanstveno dokaže, da je materija energija, torej vibracija. Skozi vibracije nastaja umetnost. Izdelki so tako kulturno in simbolno zelo bogati.

V več kot 60-letnem ustvarjanju je dizajn Oskarja Kogoja postal prepoznaven, zanj značilnih oblik. Posamezni kosi so postali že legendarni. Izdelki so kakovostni in izvirni z vidika oblike in tudi sporočilnosti. Vsebujejo elemente dediščine in kot takšni prenašajo informacije o naši kulturi in ustvarjalnosti v svet. Gre za izključno ročno izdelane predmete. Vsi so slovenskega porekla, delo slovenskih mojstrov. Izdelki temeljijo na večletnem raziskovanju, zahtevnih tehnoloških postopkih, klasičnem in sodobnem oblikovanju. Narejeni so iz naravnih materialov, iz porcelana, keramike, stekla, lesa, kovine, brona, kamna … Vsakemu izdelku pripada certifikat o izvirnosti v slovenskem in angleškem jeziku, z obrazložitvijo simbolnega pomena posameznega izdelka. Ker govorijo o naši kulturi in dediščini, spodbujajo in krepijo našo narodno zavest. Prav s tem bi vas radi seznanili in prek vas ponesli naše, slovensko izročilo med ljudi v svet.
Kogojevi izdelki so bili nagrajeni z nagrado za brezčasen dizajn. Vsak izdelek s časom pridobiva na vrednosti in hkrati ostaja moderen v naših domovih. Izdelki polepšajo in izboljšajo bivalne ali poslovne prostore ter doprinesejo k eleganci bivanja. Primerni so kot dodatki za opremo doma, pisarne, poslovnih prostorov, hotelov …


Najpogosteje se naše stranke odločajo za nakup z namenom obdarovanja. V prodajni Galeriji OSKAR KOGOJ NATURE DESIGN lahko najdete darilo za vsakogar. Ob obiskih tujcev pri nas oziroma naših državnikov v tujini je treba poiskati posebnost, ki govori o slovenski ustvarjalnosti, ki priča o slovenski kulturni dediščini. Ob mednarodnih gostovanjih, najrazličnejših obiskih funkcionarjev pri nas in v svetu je primerno izbrati PROTOKOLARNO DARILO, ki nosi pečat naše kulture, našega jezika, naše pripadnosti slovenstvu. Namen POSLOVNIH DARIL je vsekakor zbližanje in stremljenje k najboljšemu sodelovanju poslovnih partnerjev. Ker vsak izdelek Oskarja Kogoja nosi zgodbo, bogato sporočilo, lahko v poslovni svet vnesete, poleg predmeta, nekaj več – prek zgodbe podarjenega predmeta lahko izrazite svojo misel. In ne nazadnje, v opusu Kogojevih stvaritev najdete povsem OSEBNO DARILO za rojstni dan ali pa DARILO OB POSEBNI PRILOŽNOSTI, kot so krst ali poroka, pomembna obletnica ali pa mogoče diploma, upokojitev, izkazovanje priznanja sodelavcu, pa tudi NOVOLETNIH in še drugih DARIL ni težko izbrati.

Trudimo se, da lahko z našo ponudbo zadovoljimo katero izmed vaših potreb in vam tako s predmeti polepšamo trenutke bivanja. Pridite in si z ustvarjeno podobo o obdarovancu izberite nekaj, kar ga bo vzradostilo. Med prečudovitimi skulpturami, prefinjenimi oblikami kozarcev, posebno oblikovanimi skodelicami in energetsko obogatenimi ostalimi izdelki poiščite za vaše izbrance ali zase nekaj, kar bo polepšalo dan, razveselilo srce ter napolnilo dušo s pozitivnostjo in mirom.

Vljudno vabljeni v svet naravnih oblik, čiste energije in pozitivne vibracije, v Galerijo, ki prek predmetov govori o njem, njegovi notranjosti in ljubezni do narave.
© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio