GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0
Čas nastanka dela
1993

TEHNIČNI PODATKI

42 x 29 mm
papir
tisk

Deli s prijatelji

Opis izdelka

PRILOŽNOSTNA ZNAMKA


Oskar Kogoj je bil povabljen k sodelovanju pri oblikovanju celostne podobe Evropskega prvenstva v dresuri, ki se je odvijalo septembra leta 1993 v Lipici. Kogoj je za izhodišče izbral podobo Venetskega konja, ki jo je izluščil iz Vaške situle. Več o motivu Venetskega konja si lahko preberete TUKAJ.

Za to priložnost je bila oblikovana priložnostna znamka, kokarda, spominski kovanec, medalja, plaketa z reliefom, kuverta in dopisnica. Glavni motiv vseh teh izdelkov je Venetski konj.

Kogoj je skupaj z Edijem Berkom podal oblikovno rešitev za priložnostno znamko ob Evropskem prvenstvu v dresuri. Znamka je izšla julija, na njej je upodobljena fotografija reliefa konja na grafični podlagi maneže.

Kokarda oz. rozeta ima na sredini kovinski medaljon z reliefom Venetskega konja, ki ga obkroža napis European Dressage Championships Lipica 1993. 

Spominski kovanec (srebrnik) je narejen kot medaljon na kokardi, z reliefom konja, ki ga obkroža napis European Dressage Championships Lipica 1993, na drugi strani pa Casino Portorož Portorose Slovenska riviera. 

Obesek medalje je enak kovancu, s to razliko, da mu je dodana zanka za vrvico.

Ena izmed nagrad je bila tudi plaketa z medeninastim reliefom konja na žametni podlagi s tablico z gravuro v darilni embalaži. 

Na kuverti oz. pisemski ovojnici je v desnem delu fotografija reliefa konja z napisom priložnosti. 

Na dopisnici oz. razglednici je upodobljena stilizirana fotografija konja na rumeno-oranžni podlagi.
© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio