GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0
Čas nastanka dela
1994

TEHNIČNI PODATKI

v = 36 cm
V = 75 cl
industrijska proizvodnja

Deli s prijatelji

Opis izdelka

STEKLENICA ALMAKO


Oskar Kogoj je to steklenico oblikoval za podjetje Almako iz Makedonije in njenega direktorja Čada Žanka. Posvečena je Aleksandru Makedonskemu. 
Napis na etiketi je vseboval tudi naslednji zapis:
»Bog vsemogočni je mnogo dežel obdaril z lepoto in jih blagoslovil z vinom. Ko je prispel do Makedonije, se je ustavil, da si odpočije. In na dnu svoje vreče je zagledal dve plodni semeni. Ena je bila bela kot solza, druga rdeča kot kri. In v te dve semeni je posejal ljubezen, ki je ni bilo mogoče ločiti. Dragi prijatelj. Vino, ki ga držiš, je bilo rojeno iz te ljubezni in lepote. To je darilo od nas in od Makedonije. Na zdravje!«
Steklenica pravokotne zasnove v tlorisu z rahlo vbočenim dnom, ki se počasi oži proti vrhu in spreminja v kvadratno zasnovo v prerezu. Zaključi se z ravnimi rameni in kratkim vratom. Na zgornjem delu sta na dveh nasprotnih straneh steklenice nameščeni reliefni aplikaciji podobe Aleksandra Makedonskega (podobi z novca). Na spodnjem robu steklenice je nameščenih več različnih reliefnih aplikacij (podpis Oskar Kogoj, AL MA KO, 323 281 B C 1992. Steklenica je izdelana iz zelenega stekla.

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio