GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0
Čas nastanka dela
1990

TEHNIČNI PODATKI

v = 37 cm
V = 75 cl
industrijska proizvodnja

Deli s prijatelji

Opis izdelka

STEKLENICA BROTTO


Steklenica »Nature Design« je bila oblikovana ekskluzivno za družino Brotto, sorodnike Oskarja Kogoja, ki se ukvarjajo z vinarstvom že od leta 1954. Mira Butkovič je bila sestra Oskarjeve mame Pepce in se je poročila z Marcellom Brottom. 
Oskar Kogoj je zanje najprej oblikoval etiketo elipsoidne oblike, kar je bilo za takratne razmere revolucionarno. Etiketa je vsebovala risbo boga Soče, ki jo je Oskar Kogoj povzel in preoblikoval po svoje na podlagi zapisov iz 15. stol. Približno 15 let po temu je občina Ronchi dei Legionari (Italija) iskala na parceli družine Brotto vodo – našli so podobo boga Soče iz rimskega obdobja, izklesano v kamen, ki je sedaj v oglejskem muzeju – dokaz, da je bog Soče res »obstajal«.
Štirioglata steklenica iz zelenega stekla izhaja iz pravokotne zasnove piramide (ki je zasnovana kot vbočeno dno) ter se počasi in enakomerno zoži v dolg vrat. Navdih za steklenico je Kogoj dobil po vitkih beneških zvonikih. Na eni strani na spodnjem robu je oznaka OK; na vbočenem dnu je več oznak CV / 70 mm / BROTTO / 75 cl / 3 2 A
Steklenica je izdelana iz zelenega stekla.

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio