GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0
Čas nastanka dela
2007

TEHNIČNI PODATKI

v = 27 cm

kristalin
ročno pihano steklo

Steklarska Nova, Rogaška Slatina



Deli s prijatelji

Opis izdelka

STEKLENICA S KOZMIČNO KROGLO



Ko je sadjar Tone Pajk iz Vrenske Gorce na Kozjanskem v Steklarski šoli v Rogaški Slatini skušal priti do oblikovalca za njegov lastni projekt, so ga tam napotili k Oskarju Kogoju. Steklenička s kozmično kroglo za golf je drugi projekt, ki ga je Kogoj naredil za Pajka. Ko se je Pajku ponudila priložnost za ekskluzivno polnitev žganja za golfiste, je želel imeti tudi primerno steklenico.
Iz krogle, ki pomeni božjo kreacijo celote, nastane steklenica z zamaškom ravno tako okroglaste oblike, posvečena igri fenomenalnega "golfa". Golfova kroglica z 89 pikami numerološko izraža igro življenja, ki ima vedno namen preseganja samega sebe. Krogla je iz ročno brušenega kristalina, izpihana po stari tradiciji beneškega stekla. Duhovno sporočilo oblike je tudi v energetsko pozitivnem sevanju, ki ga daje umetniški izdelek. Steklenička je namenjena pitju domačih slovenskih in svetovnih pijač. "IGRA JE ŽIVLJENJE ... UŽIVAJTE GA ... s športom, lepoto in dobroto!"
Steklenica je v spodnjem delu okrogle oblike z ozkim, dolgim vratom, ki je na vrhu rahlo izvihan. Steklenica je na zgornjem delu bučkastega dela brušena s koničastim brusom in daje zanimiv pikčast vzorec. Na spodnjem delu oboda je bela pika, ki ponazarja senco žogice v letu. Zamašek steklenice je izdelan v enaki tehniki kot steklenica. V sklopu tega projekta sta bili oblikovani dve različici steklenice. Obe sta bili del prodajnega programa Galerije Oskar Kogoj.
© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio