GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0
Čas nastanka dela
1999

TEHNIČNI PODATKI

kamen oniks

struženje in ročno delo


Deli s prijatelji

Opis izdelka

VIBRACIJSKA NAPRAVA


Oskar Kogoj je oblikoval ohišje za vibracijsko napravo, ki jo je izumil dr. Jit K. Aggarwal. Na enem izmed obiskov Indije je Kogoj spoznal dr. Aggarwala, ki ga je prevzel s svojim izumom vibracijske naprave, ki deluje po principu starodavnega zdravljenja z vibracijami. S pomočjo magneta prenaša vibracije, ki so grafično zarisane v krogih. Odprtine teh krogov predstavljajo določene bolezni. Dr. Aggarwal je odkril okrog 1000 bolezni. S pomočjo kartončka, ki je bil vstavljen, je to elektromagnetno sevanje preneslo v pilulo to vibracijo za zdravljenje. Uporablja se pri ayurvedskem, vibracijskem zdravljenju. Z vibracijske kartice, ki jo vstavimo vanjo, se zdravilne vibracije prenašajo na sladkorne kroglice. Ko si jih damo pod jezik, pa na nas. Tako elektromagnetno valovanje deluje na naše notranje organe in nas zdravi brez stranskih učinkov. Vendar moramo zaupati! 
To je bilo veliko odkritje. Tudi Kogojeva žena Tatjana je vrsto let uporabljala to napravo pri svojem delu. Kogoj je oblikoval ohišje te naprave iz oniksa zato, da bi bil izdelek primeren za večje ustanove in da bi imel tudi vibracijo tega kamna. Ajurvedska medicina še danes obstaja v Indiji in je bazirana na 1000 letnih raziskavah narave, naravnih materialov, poldragih kamnov, diamantov, zlata … in nad to napravo je dal roko Sai Baba, jo je blagoslovil. Še danes obstajajo ljudje, ki zdravijo s to napravo.  
Ohišje vibracijske naprave je kvadraste oblike z zaobljenimi robovi. Spodnji del, ki deluje kot podstavek, je po širini malo večji od zgornjega osnovnega dela, v katerem sta dve posodici, med njima na sredini pa je regulacijski gumb. Med podstavkom in osnovnim delom je reža za kartončke.

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio