GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

Ročno izdelano

Izdelano v Sloveniji

100% naravni materiali

Pozlata iz 18 karatnega zlata

Brezplačna poštnina (pri nakupu nad 300€)

Izdelki s certifikatom o avtentočnosti

Brezčasni design s sporočilom

ČAPLJA NOTRANJEGA MIRU IN MOČI - POZLAČEN KLJUN

SIMBOLIKA
Simbol inteligence, vztrajnosti, odločnosti, notranje moči, mirnosti, elegance, poguma ...

OPCIJE


Cena: 289,00 €

Količina:

V košarico
V primeru, da trenutno izbranega artikla ni na zalogi, vas bomo kontaktirali.
Dodaj na seznam želja
Deli s prijatelji

Opis izdelka

ČAPLJA NOTRANJEGA MIRU IN MOČI 

Simbol inteligence, vztrajnosti, odločnosti, notranje moči, mirnosti, elegance, poguma ...

Skulptura (na lesenem podstavku – 27,5 cm x 17 cm x 14 cm, porcelan, pozlata (18 karatno zlato).

Čaplje se vsako leto pojavijo na brodu reke Vipave, na našem dvorišču ob studiu Oskar Kogoj Nature Design. Čaplja je svetovna ptica tenkočutnosti, lepote, dobrote; je duhovna ptica, ki spominja na spiritualnost v človekovi notranjosti in jo razpleta ter daje zagon razvoju našega duha. Človeštvo bo začelo zlato obdobje, ko bo spoznalo, da je človek Bog. Tako je rekel tudi Sai Baba: »Ti si Bog, jaz sem Bog, jaz se tega zavedam, ti pa še ne!«

Čaplja dobi pri Slovencih ime, ker »čaplja« hodi obzirno in počasi, da ne bi komu škodovala. Ko vzleti in razpre krila, postane del človekove mističnosti in božjega stvarstva ter nas spodbuja k samorealizaciji, to pomeni k spoznanju, da smo božanska bitja.

Čaplje so prisotne povsod po svetu, zato je veliko kultur povezanih z njihovo simboliko, ki pa se od kulture do kulture razlikuje. Simbolni pomeni, čeprav različni, so povsod pozitivni in izhajajo iz njenih značilnosti: gracioznost in eleganca, moč in vztrajnost, modrost in inteligenca, nežnost in prijaznost, mirnost in stabilnost, potrpežljivost in odločnost, prizemljenost in uravnoteženost.

Njene mogočnost, nežnost in inteligentnost odpirajo zavest. Nikoli ji ne zmanjka poguma, saj se zanaša samo na svoje sposobnosti, sledi svoji poti, intuiciji …, z odločnostjo in samozavestjo vedno doseže cilj in zmaga. Žene jo notranja moč. Čaplja izstopa v svoji unikatnosti, iznajdljivosti in posebnosti. Naj nam bo navdih za doseganje ciljev.

Čaplja prinaša sporočilo, da ni treba iskati sreče, zdravja, ljubezni, blaginje, radosti izven sebe, vse to najdemo znotraj svojega srca, svoje globine, svoje duše.

Črka S je zakodirana kot simbol svetovnih kultur – tudi praslovenskih, v najstarejših civilizacijah v predzgodovini, ohranjenih vse do danes (ISA, SAI). Tak S ustvari tudi čaplja, ko v letu usloči svoj tanek, dolg vrat.

Naj tudi vas podoba čaplje uvede v meditacijo in molitev za danes potrebno svetost. Povežite se z njeno energijo in si prikličite njene lastnosti. 

IZDELEK JE ROČNO DELO!

Sorodni izdelki

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio