GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

Ročno izdelano

Izdelano v Sloveniji

100% naravni materiali

Pozlata iz 18 karatnega zlata

Brezplačna poštnina (pri nakupu nad 300€)

Izdelki s certifikatom o avtentočnosti

Brezčasni design s sporočilom

KOGOJEV ŠAH “DEVIN”

OPCIJE


Cena: 380,00 €

Količina:

V košarico
V primeru, da trenutno izbranega artikla ni na zalogi, vas bomo kontaktirali.
Dodaj na seznam želja
Deli s prijatelji

Opis izdelka

KOGOJEV ŠAH "DEVIN"

(javorov in orehov les)
Šahovnica – 52 cm x 52 cm
Figure – od 5,5 cm do 12 cm


Oblikovan je po ponovno odkritih kozmičnih energijah, v sanskrtu imenovanih energije PRANE (slovensko "Oprane čistosti"). Védenje o oblikah zasledimo pri vseh starih civilizacijah – dobra oblika je dobra energija. V naravi najdemo v strugi reke oblikovano naravno jajce in čutimo, da ima dobro energijo…
Z igranjem šaha sledimo energijam PRANE, MENTALNI energiji, energiji ROKE in energiji DELOVANJA. Energija oblik našega ŠAHA je plod 50-letnega raziskovanja oblik in energij, da bi dosegli današnjo verzijo kongresnega ŠAHA. Šah sestavljajo oblike lingama, materializiranega po Sai Babi, križa (glej križ iz 2000 let starega hrasta v stalni zbirki v Galeriji O. K. Nature Design) in lipicanca (skulpture, ki jo je oblikoval Oskar Kogoj).
Ime ŠAH izhaja iz besede SOU HAM, kar pomeni DIH in IZDIH Božanskosti iz VEDANTE – védenje iz VEDSKIH SPISOV – VYASE. Izdelek je mojstrsko delo družine Novak iz Vnanjih Goric Ljubljanskega barja.
Večina dela je opravljena ročno, z orodji in tehniko starih mojstrov, saj le ta način omogoča izdelavo figur visoke kvalitete, ki se ga s strojno proizvodnjo ne da doseči. Figure v malenkostih sicer lahko odstopajo druga od druge, vendar bistvo ročnega dela ni v iskanju popolne enakosti med izdelki. Za površinsko zaščito figur so uporabljeni tako moderni laki ter lužila kot tudi materiali starih mojstrov (čebelji vosek, šelak). Figure so izdelane iz najplemenitejših domačih vrst lesa, kot sta oreh, javor ipd.
Po izrezu elementov sledi ročno struženje in dodelava z rezkanjem, povrtavanjem … sledi brušenje, trikratni nanos laka in ponovno brušenje. Končna politura javorovih figur vsebuje čebelji vosek, orehovih pa šelak.

VSAK IZDELEK JE UNIKATEN IN ZARADI STRUKTURE LESA DRUGAČEN!
SLIKE SO SIMBOLIČNE.

IZDELEK JE ROČNO DELO!

Sorodni izdelki

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio