GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

Ročno izdelano

Izdelano v Sloveniji

100% naravni materiali

Pozlata iz 18 karatnega zlata

Brezplačna poštnina (pri nakupu nad 300€)

Izdelki s certifikatom o avtentočnosti

Brezčasni design s sporočilom

PALICA MODROSTI

OPCIJE


Cena: 330,00 €

Količina:

V košarico
V primeru, da trenutno izbranega artikla ni na zalogi, vas bomo kontaktirali.
Dodaj na seznam želja
Deli s prijatelji

Opis izdelka

PALICA MODROSTI 

(Palica modrosti Srce in Palica modrosti OK, v = od 85 cm do 100 cm, orehov les)

Palica spremlja človeštvo v vseh civilizacijah. Človek je uporabljal palico kot orodje, kot dominacijo nad čredo živali. Uporabljali so jo ljudje z avtoriteto, torej kot statusni simbol ali zaradi starosti kot pripomoček za hojo. Uporabljali so jo tudi kot orožje, za zabavo, šport, za magične namene in drugo. Njena vloga sega od obredne, vojaške, sodniške, vzgojne, športne do zdravstvene in še bi lahko naštevali. Ima pa tudi globlji, duhovni pomen.

Rama pred 18.000 leti, visok 4,30 m, je tudi imel svojo palico. Palico je imel Jezus, palice so imeli pastirji in tudi naši predniki v kmečki kulturi so spoštovali to, kar predstavlja palica in so jih tudi uporabljali. Vsi avatarji so imeli svoje palice, prav tako poglavarji, sveti možje. Preko palice se sprosti energija roke in s tem doseže določen namen, tudi zdravljenja.

Raziskave dreves, živih bitij, kamnin, kozmosa, duhovnih vibracij … vse to spada k oblikovanju. To so počele že vse nam znane predhodne civilizacije. Rastline v naravi se razvijajo z ozirom na zemljo oz. prst, vodo in sonce, ter še posebej, kako jih »objema« veter ali celo burja.

Moja meditacija je, da najdem palico, ki ima posebno energijo. To je tudi stvar čutenja preko rok. Vsak oblikovalec, umetnik bi moral delati z rokami, sicer ne more priti do prave oblike. To je moja meditacija in umiritev mojega duha skozi vizualni razvoj oblik. Skozi raziskave sem dognal, da ima vsaka oblika svojo energijo. Če hočemo, da je oblika pozitivna, mora imeti pozitivno vibracijo. Tak način dela potrjujejo tudi najnovejše raziskave mojih del na Inštitutu BION, kjer so izvajali klinične študije o vplivu oblik teh izdelkov na človeški organizem in dokazali, da ugodno vplivajo na človeški organizem in njegovo delovanje ter ga energijsko podprejo.

Na Devinski pečini sem ob sprehajanju in študiranju narave našel korenino ruja, grmovja, ki v jeseni z rdečimi listi krasi pokrajine Krasa. Ta korenina je bila povod za kreacijo teh palic, ki nosijo vsaka svoje sporočilo. DEVIN pomeni BOG, je ena najstarejših predkrščanskih energetskih točk; zdravilnih vibracij. Devinska pečina vsebuje tudi v notranjosti vodo in je bila zato pri starih Venetih svetišče, kjer so spomladi ob solsticiju darovali morju BELEGA KONJA, simbol BOGA. Energetska skrivnost palice je srce. Srce je odraz božanskosti zavedanja samega sebe. Večkrat rečemo: »Bog je v srcu, ljubezen je v srcu.« Pogledati vase ne pomeni opazovati fizično telo, temveč preko čutil tako kot v globoki meditaciji opazovati umetnost čiste ljubezni kozmične zavesti. Palica modrosti je nastala ob moji 70-letnici. Palica je posvečena vsem mojim dekletom v družini.

VSAK IZDELEK JE UNIKATEN IN ZARADI STRUKTURE LESA DRUGAČEN!
SLIKE SO SIMBOLIČNE.

IZDELEK JE ROČNO DELO!

Sorodni izdelki

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio