GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

Ročno izdelano

Izdelano v Sloveniji

100% naravni materiali

Pozlata iz 18 karatnega zlata

Brezplačna poštnina (pri nakupu nad 300€)

Izdelki s certifikatom o avtentočnosti

Brezčasni design s sporočilom
SIMBOLIKA
Simbol sonca, svetlobe, novega začetka ...

OPCIJE


Cena: 488,00 €

Količina:

V košarico
V primeru, da trenutno izbranega artikla ni na zalogi, vas bomo kontaktirali.
Dodaj na seznam želja
Deli s prijatelji

Opis izdelka

PETELIN

Simbol sonca, svetlobe, novega začetka ...

Skulptura (34 cm x 36 cm x 14 cm, porcelan, pozlata (18 karatno zlato), raznovrstne glazure)

Petelin je simbol sonca, ki ob zori najavlja sončni vzhod. Sončna ali rajska zarja daje človeku moč, da premaga vse težave.

Petelinček s triglavo (Trimužiad) valovnico v repu simbolizira slovensko državo, medtem ko je on simbol sonca in njegovo petje napoveduje vzhod jutranje zarje, svetlobe, prebujenja, budnost duha.

Petelinček je še danes simbol slovenskega kmečkega gospodarstva, ki ga najdemo na starih dimnikih ali slemenih naših kmetij, ter na konicah zvonikov cerkva, ki so posejane na gričih, kar je značilno za našo deželo. Ljudsko izročilo pravi, da varuje hišo in njene stanovalce pred udarom strele in ognjem. Petelinček iz najvišje točke osvetljuje duhovnemu ljudskemu življenju duhovnost duše, ki se pomlajuje.

Simbol petelina najdemo v vseh kulturah sveta, pri starih Grkih in Rimljanih, v islamski kulturi, pri Indijancih, v afriških kulturah in drugod. V azteški kulturi so ga slavili celo kot božanstvo. Slovenski kmet pa si je petelinje – kokotovo pero zastavljal za klobuk kot bojni znak za boj za slovensko pravo in pravice.

IZDELEK JE ROČNO DELO!

ENERGIJA ZLATEGA ODSEVA 

Pomen zlate barve

Zlata barva simbolizira obilje, bogastvo, prestiž, blaginjo in razkošje. To je barva uspeha, dosežkov, zmagoslavja in optimizma. Povezana je s kakovostjo, ugledom, prefinjenostjo in eleganco. Zlata barva pritegne poglede in predstavlja navdih ter aktivacijo duhovne energije. Lahko izboljša duševno in telesno zdravje, hkrati pa osvetljuje pot do prihodnjih ciljev in prinaša uspeh, saj jo povezujemo z energijo sonca ter s tem z življenjsko energijo, močjo in samozavestjo. Pomaga pri doseganju duhovnega razsvetljenja in pridobivanju znanja ter globljega razumevanja lastnega jaza in duše. Slavi uspehe in motivira ljudi, da dosežejo svoj potencial.

Zlato je optimistično in pozitivno ter vsemu, s čimer je povezano, dodaja bogastvo in toplino, na ta način pa osvetljuje in krepi tudi druge stvari okoli sebe. Zlata barva povečuje strast in karizmo, pa tudi sočutje in razumevanje. Zlato je sveta barva tako v verskem kot magičnem kontekstu. Ponazarja božanske lastnosti, zaradi česar so številni predmeti, ki se uporabljajo v svetih obredih, iz zlata ali v zlati barvi. Povezana je z najvišjim, ima frekvenco višje zaščite ter pomeni popolno integracijo in duhovno služenje.

Zakaj pozlačeni artikli? Zaradi tega, ker ima človek v svojem telesu tudi malo zlata. Tisto, kar povezuje človeka v fizičnem smislu z njegovo dušo, je zlato. Ta povezava je »zlata«. Če se človek v spiritualnem smislu ne »pozlati«, ne more priti do Boga, ne more priti do spoznanja jaza, do globljega spoznanja, da je duhovno bitje. Duhovno bitje se lahko razvija samo v fizičnem telesu.

Sorodni izdelki

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio