GALERIJA
OSKAR KOGOJ
MIREN 125
5291 MIREN
SLOVENIJA
  • 0
SLO | ENG
0

Ročno izdelano

Izdelano v Sloveniji

100% naravni materiali

Pozlata iz 18 karatnega zlata

Brezplačna poštnina (pri nakupu nad 300€)

Izdelki s certifikatom o avtentočnosti

Brezčasni design s sporočilom

RAJSKA PTICA PIA – POZLAČENA

SIMBOLIKA
Simbol čistosti, večnosti, raja, duhovnosti ...

OPCIJE


Cena: 728,00 €

Količina:

V košarico
V primeru, da trenutno izbranega artikla ni na zalogi, vas bomo kontaktirali.
Dodaj na seznam želja
Deli s prijatelji

Opis izdelka

RAJSKA PTICA PIA

Simbol čistosti, večnosti, raja, duhovnosti ...

Skulptura (33,5 cm x 33 cm x 8 cm, porcelan, pozlata (18 karatno zlato), bela glazura)


Rajska ptica PIA v letečem stanju je simbol raja, lepote, nesmrtnosti in v krščanstvu PREOBRAZBE – TRANSFORMACIJE iz ČRNEGA V BELO, iz TEME V SVETLOBO. Ptica je povezana s človekovim prapočelom in njegovo prazgodovino in je bila povezovalec med zemljo in nebom v človeški želji po poletu telesa in duha k človeški nesmrtnosti.
Človek je nekoč v ptici, raci ali labodu videl božansko bitje, saj obvladajo vodo, zemljo in zrak. Zato vsaka ptica predstavlja Rajsko ptico, simbol božanskega stvarstva z jasno vsebino. V telesu nosi zlato jajce, iz katerega se porodi duhovno in fizično telo. Ptice, ki jih je Oskar Kogoj oblikoval, imajo sorodno sporočilo, ki ga naša civilizacija ponovno previdno raziskuje.
PAV v letu se v osnovi mozaika pojavi v oglejski kulturi (l. 313 n. št.), kjer se nahajajo še drugi simboli, ki govorijo o transformaciji energij, informacij in končno o samorealizaciji PAVA kot rajskega človeka.
Pav je eden izmed najlepših ptičev na našem planetu, človeka je navdihoval že od nekdaj. Pav je sveta ptica, simbol čistosti, večnosti, predstavlja kozmični simbol – univerzum. Njegova barva prsi simbolizira hrepenenje po božanskem, bleščeče perje njegovega repa pa bogastvo duha, ki se dviga pri odkrivanju božanskih skrivnosti.
Že grška šola samospoznanja v skrivnem svetišču ELEVSIS blizu Aten obravnava reinkarnacijo človeka do spoja s samim seboj, s številom 1, z NESMRTNOSTJO BOŽJEGA RAJA. PAV je ptica RAJA, je OSVETLJENO SONCE.
Pav je v ezoteriki simbol celote, večne blaženosti DUŠE in videnja boga iz oči v oči v vseh religijah. Odprt in zaprt rep je kozmično širjenje duha, on vodi jahača do končne resnice. Resnica ali samorealizacija je premaganje neznanja, ki temelji na iskanju resnice. Resnica je KREACIJA samega sebe, je božja kreacija VEČNOSTI, je zveličanje v večnosti ali vstajenje od telesa, prehod v vodstvu rajske ptice PAVA.
Posvečena je vnukinji PII in vsem otrokom, ki so rojeni 23. 11. 2011.

IZDELEK JE ROČNO DELO!

Sorodni izdelki

© 2019 Oskar Kogoj. Vse pravice pridržane. / Izdelava spletne strani: MMStudio